Raf Sainte, kok van Restaurant ‘De Gebrande Winning’ Sint-Truiden, is de winnaar van de Cornet Beer & Food Pairing Award 2019-2020, een initiatief van Bierpassie Magazine.

Jaarlijks gaat Bierpassie Magazine op zoek naar een restaurant of brasserie waar Beer & Food Pairing ter harte wordt genomen. De jury quoteert op basis van verschillende criteria zoals: motivatie van de pairing, bierkaart, schenktechniek, glaswerk, presentatie en het kader. De award wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Brouwerij De Hoorn die haar zwaar blond bier Cornet hiermee in de spotlight plaatst.

De jury reikt dit jaar de award uit aan de 47-jarige Raf Sainte van ‘De Gebrande Winning’ uit Sint-Truiden. Raf volgde zijn koksopleiding aan Hotelschool Ter Hercke. Voor hij in 2014 zijn eigen restaurant opstartte werkte hij als kok in onder meer het Scholteshof, golfclub Sint-Joris Winge , de Goei Goesting en Kookpunt beide in Hasselt. Raf Sainte is niet aan zijn bier-proefstuk toe, Gault & Millau bekroonde De Gebrande Winning al drie jaar als beste bierrestaurant in België. Restaurantgids Michelin loofde hem voor ‘de beste bierkaart’ en zijn restaurant staat nummer drie in de Ratebeer ranglijst van de beste bierbestemmingen ter wereld.

Culinaire journalist Wim Swinnen: “ Sainte gaat niet alleen in de keuken op geïnspireerde wijze met bier aan de slag, maar maakt er ook een erezaak van om gefocust en toegewijd bier aan tafel te serveren, met aandacht voor compatibiliteit én de interactie tussen drank en gerecht.”

Raf Sainte: “ Ik werk graag met bier in de keuken In vergelijking met wijn heeft bier een breder smaken-spectrum en dat geeft je als chef natuurlijk meer mogelijkheden.”