De Truiense schepen Jelle Engelbosch (NV-A) heeft zich volgens Toezicht Wonen niet schuldig gemaakt aan belangenvermenging bij de aanstelling van zijn echtgenoot Kim Wauters als coördinator van sociale woonmaatschappij Land van Loon. De klacht van Danny Deneuker (sp.a Borgloon) is ongegrond verklaard.

Danny Deneuker stapte eind oktober naar Vlaams voogdijminister Matthias Diependaele (N-VA) nadat bekend werd dat Kim Wauters als coördinator bij Land van Loon was aangeworven. Wauters slaagde met glans voor het examen en werd door 24 van de 25 leden van de raad van bestuur en een onafhankelijke jury voorgedragen. “Ik kan deze belangenvermenging niet meer laten passeren en vraag de onmiddellijke vernietiging van deze beslissing”, reageerde Deneuker toen, en hij legde klacht neer.

Maar hij ving bot: zijn klacht werd ongegrond verklaard. “De eerste verdachtmakingen via Facebook dateren al van 1 oktober 2020”, zegt Engelbosch. “Ik kon alleen maar machteloos toekijken hoe de toetsenbordhelden op sociale media en zelfverklaarde journalisten op hun website mijn naam gretig door het slijk haalden. Gelukkig doorzag Toezicht Wonen het politieke spel.”

Ok zijn Facebookpagina koppelde de Truiense schepen nog een wedstrijdvraagje aan het nieuws: “Hoelang zal het duren alvorens de volgende en zoveelste beschuldiging mijn richting uitkomt? Wie er het dichtste bij is, wint een doos pralines.”