“Elke dag een druk gevuld programma”

Van 12 tot en met 22 december wordt Sint-Truiden de gezelligste stad van Haspengouw. Na enkele geslaagde edities van het Warmste Plein op de Groenmarkt – dat momenteel door werkzaamheden ingepalmd wordt – was de tijd rijp voor een nieuwe formule op maat van jong en oud.   

Het centrum van Sint-Truiden vormt van 12 tot 22 december het decor voor een sfeervolle winterwandeling langs houten chalets, decors en kerstanimatie.

“30 kerstchalets worden ingevuld met een mooie mix van winkels met originele kerstcadeaus, socioculturele verenigingen, eetstanden en horeca. Maar het is veel meer dan dat. Vooral voor kinderen zullen er een heleboel leuke activiteiten gepland worden”, aldus Marijn Ghys, Shop & The City-manager. 

Beleving voor jong en oud

Tijdens een gezellige wandeling worden kinderen meegesleept in de voorbereidingen voor het Kerstfeest. Onderweg worden ze verrast door vertelsels, kunnen ze zelf kerstbloemstukjes maken, een eigen kerstbal personaliseren en proeven van de lekkerste chocomelk die ze ooit gedronken zullen hebben.

“Een winterevenement moet veel meer zijn dan enkel houten chalets met drank en eten. We willen een gezellig kader brengenwaar naast de ouders, ook de kinderen van kunnen genieten”, verduidelijkt Philip Bronckaerts, voorzitter van Shop & The City.

Vuuract 
“Met dit kerstconcept zetten we volop in op families en gezelligheid in ons stadscentrum. Elke dag zal er van alles te doen zijn. We werken een uitgebreid programma uit voor jong en oud.Zo zal er onder andere een adembenemende vuuract door de winkelstraten trekken op zondag 22 december. Beleving zal centraal staan”, aldus Jos Pierard, Schepen van Middenstand.

Eisbear winterbar 

Op het Minderbroedersplein zal evenementenbureau Star Group vanaf 22 november een authentieke houten Almhut plaatsen. Deze typisch Oostenrijkse winterbar, met jachttrofeeën, houten skilatten, schapenvachtjes en traditionele koebellen aan de muur, zal elke donderdag, vrijdag en zaterdag geopend zijn en het perfecte decor vormen voor leuke après ski avonden. “Deze Almhut is een mooie aanvulling op onze andere activiteiten en horeca-aanbod. Het concept werd positief onthaald door de horeca op de Grote Markt.” aldus schepen Jos Pierard.