Dat er nood is aan hulp in de hedendaagse digitale wereld, bewijst het succes van Digipunt. Voor al je digitale vragen kan je in oktober nog elke zaterdag van 9u tot 13u zonder afspraak langsgaan in het stadhuis op de Grote Markt. Je kan er dan misschien ook ineens de vernieuwde, gebruiksvriendelijke stadsapp met tal van nieuwe functionaliteiten ontdekken en instaleren. Het is dan ook de wens van onze burgemeester dat elke Truienaar deze multifunctionele app op het startscherm van zijn gsm heeft staan. In het stedelijk informatieblad, dat vanaf morgen in de brievenbussen valt, vind je een handig overzicht van wat allemaal mogelijk is met de vernieuwde app.

Sint-Truiden blijft innoveren en verbetert de dienstverlening voor haar inwoners permanent. De stad brengt daarom een gloednieuwe versie van de StadsApp uit met een frisse look en nog meer functionaliteiten. De app, die nu al 12.000 gebruikers telt, zal verder gepromoot worden. De stad mikt daarom op een verdubbeling van het aantal gebruikers tegen volgende zomer.

De smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken. Informatiebron, contactkanaal, fototoestel of slimme toepassingen, met één swipe of tik vind je wat je zoekt.
“Als lokaal bestuur willen we onze inwoners een goede dienstverlening binnen handbereik aanbieden. Daarnaast is het onze opdracht om zo veel mogelijk Truienaren kennis te laten maken met digitale mogelijkheden die het leven kunnen vereenvoudigen. Daarom investeren we permanent in het verbeteren van onze (digitale) dienstverlening. Naast de oprichting van het digipunt, lanceren we nu dus ook een nieuwe en verbeterde versie van de StadsApp,” vertelt schepen van Burgerzaken Hilde Vautmans.
“Vier jaar geleden waren we de eerste Vlaamse gemeente die haar dienstverlening aanbood via een app op de smartphone. Vandaag zetten we de vernieuwing verder. We willen een pioniersrol blijven behouden in Limburg op gebied van smart city”, aldus burgemeester Veerle Heeren.

Nieuwigheden
“Alle documenten en attesten die via de stadswebsite kunnen worden aangevraagd, zijn ook beschikbaar via de app. Burgers die toch nog naar het stadskantoor moeten komen, hebben de mogelijkheid om via de app een afspraak met een stadsdienst te maken. Ook een afspraak op het containerpark kan nu snel en eenvoudig geboekt worden via de app”, vertelt schepen van Burgerzaken Hilde Vautmans.
Bovendien is het registreren van een digimelding voor het melden van een probleem nu nog eenvoudiger. Op die manier kan de stad nog korter op de bal spelen om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. En dat is niet alles. De app steekt in een nieuwe lay-out waardoor hij nog gebruiksvriendelijker wordt!
“Naar de toekomst toe zullen nog tal van nieuwe toepassingen ontwikkeld worden voor de StadsApp zoals onder andere het raadplegen van een slimme kaart of het melden van sluikstorten aan Limburg.net. Op die manier wordt deze StadsApp, die al in meerdere gemeenten actief is, dé toegangspoort van de burger tot de slimme gemeente in de slimme regio Limburg”, aldus Raf Drieskens, voorzitter van s-Lim.


Iedereen digitaal
“We hebben de ambitie om de app, die zo’n 12.000 gebruikers telt, verder te laten uitgroeien tot een grote online community. Tegen volgende zomer mikken we op een sterke toename van het aantal gebruikers. Daarom lanceren we een grootschalige online promotiecampagne met een handige instructievideo, die uitlegt hoe je de app gebruikt. We roepen dan ook iedereen op om de StadsApp te downloaden of bij te werken en alle nieuwtjes zelf te ontdekken”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

De nieuwe lay-out en aanpassingen zijn ten laatste vanaf 15 oktober beschikbaar voor elke app-gebruiker. De upgrade naar de nieuwe lay-out gebeurt wanneer je je smartphone controleert op beschikbare updates. In sommige gevallen gebeurt dat automatisch, of je krijgt een melding dat er voor de Sint-Truiden app een nieuwe update beschikbaar is. Je kan de app best manueel updaten. Gebruikers hoeven de app dus niet te verwijderen en opnieuw te installeren.

Digipunt
Hulp nodig bij het downloaden of gebruiken van de StadsApp? Kom op 9, 16, 23 of 30 oktober tussen 9-13u langs op het digipunt (stadhuis Grote Markt, Sint-Truiden). Onze medewerkers helpen je met je registratie.