De Stichting tegen Kanker besliste om alle Levensloopactiviteiten uit te stellen tot volgend jaar. Daarmee ging ook de geplande 10de editie in Sint-Truiden voor een jaartje het vriesvak in.

Maar geen probleem, want nu heeft het comité de kans om een spetterende 10de uitgave van Levensloop Sint-Truiden voor te bereiden.

Het logische gevolg van dit uitstel is dat heel wat activiteiten om fondsen te verwerven afgeschaft werden. Zo ook de jaarlijkse barbecue van Lotgenoten en co, de verenigde ex-kankerpatiënten, die jaarlijks de grote massa naar de feestzaal in Aalst lokt. De inschrijvingen liepen als een trein, de tombola was bijna gereed, en toen kwam corona. Geen barbecue, en dat maakte dat Lotgenoten en co met een hele voorraad snoepjes zaten. En voor die was er geen plaats in de diepvries.

Maar Juliette Prouvé en Marianne Philippaerts, de teamkapitein van de Lotgenoten, vonden wel een afnemer: de snoepjes werden dan maar aan het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden geschonken, waar ze een frisse verrassing waren voor patiënten en zorgpersoneel.