“SOS Patat: red patatjes, eet frietjes”

Algemeen

Met de campagne “SOS Patat : red patatjes, eet frietjes” bundelen Too Good To Go en de belangrijkste partijen in de Belgische aardappelsector hun krachten om te voorkomen dat zo’n 750.000 ton Belgische aardappelen verloren gaan.

“Aardappelen zijn de Belgische trots bij uitstek. Helaas wordt de Belgische aardappel en meer bepaald de aardappelvariëteiten die geteeld en bewaard worden voor de productie van diepvriesfrieten en andere diepvriesproducten, nu met een groot probleem geconfronteerd”, aldus Too Good To Go.

De huidige situatie heeft het consumptiepatroon van diepgevroren aardappelproducten op verschillende niveaus door elkaar geschud. Met een daling van de export en de sluiting van een groot deel van de horecasector in België maar ook wereldwijd, zijn de verkochte hoeveelheden van deze diepvriesproducten sterk gedaald. Dit heeft als gevolg dat de koelcellen van de aardappelverwerkers overvol zitten.

Daarom worden de aardappeltelers nu geconfronteerd met een berg van 750.000 ton aardappelen die waarschijnlijk niet tot frieten of andere diepvriesproducten kunnen worden verwerkt. Deze aardappelen dreigen dus verspild te worden, als er geen actie ondernomen wordt. 

Too Good To Go neemt de strijd tegen voedselverspilling serieus en heeft de belangrijkste partijen in de sector rond de tafel gebracht: VLAM, Apaq-W, Belgapom, Clarebout, Agristo, Belviva, Mydibel, McCain, Pomuni, Ecofrost, Eurofreez, Lamaire, Farm Frites, Belpotato, Fiwap, ABS, Boerenbond, FWA, Comeos, Carrefour, Makro, Colruyt Laagste Prijzen, Spar Colruyt Group, Spar Lambrechts, Lidl, Cora, Bon ‘Ap, Jumbo, FoodWIN.

Samen lanceerden ze maandag de nationale campagne: “SOS Patat: red patatjes, eet frietjes”. De campagne roept de Belgen op met slechts één missie: “red patatjes, eet frietjes”. Met mayonaise, ketchup, andalouse, vol-au-vent, stoofvlees of ballekes in tomatensaus… maar ook kroketjes of pommes duchesse. In welke vorm dan ook, zolang die maar worden opgegeten!

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Ga op verkenning en ontdek de soorten vlinders

Wil je iets bijleren over vlinders? Welke soort? Hoeveel er in je tuin rondvliegen? Dan is dit nu je kans. Natuurpunt houdt een vlindertelling. Het is heel eenvoudig om hieraan deel te nemen. Tel samen met je familie of vrienden gedurende 5 minuten het aantal vlinders per soort in een …

Algemeen
Vé koene da, goed voor 2.600 euro

Brigada Hesbania STVV geeft 2.600 eurio aan de zorgsector. De coronacrisis liet vele voetbalfans niet koud. Brigada Hesbania, een supportersvereniging van STVV, verkocht t-shirts met als doel geld in te zamelen voor het Sint-Trudo ziekenhuis. De Binken zijn ervan overtuigd dat de strijd tegen het coronavirus nog niet gestreden is. …

Algemeen
Wateroverlast maximaal te beperken rond Akkerhof in Gelinden

 Verscheidene inwoners van de wijk Akkerhof in Gelinden kregen de voorbije jaren bij zware regenval af te rekenen met wateroverlast. De wijk is gesitueerd in de laagstgelegen zone aan de Steenbornbeek. Met de aanpassingswerken door Fluvius die deze week van start zijn gegaan, wil het stadsbestuur van Sint-Truiden toekomstige waterschade …

%d bloggers liken dit: