Hollerbach gooit al in de eerste match op Belgische bodem de nieuweling Hayashi voor de leeuwen Een gok? Aan inzet geen gebrek, maar kan hij ook scoren, want daar nijpt het schoentje Hayashi heeft in elk geval zijn zwarte haardos gebleekt zodat hij  iets meer op een kanarie lijkt!

07-8Nieuwkomer Hayashi komt een eerste keer aan de bal. De Japanse spits oogt alvast gretig eerste helft. Iets te gretig want nauwelijks enkele seconden later is Hayashi opnieuw. De 24-jarige spits gaat te driest in duel en ontvangt meteen een geel karton. Welkom in België

Maar STVV zet de toon. Minuut 3, Cercle-kapitein Vanhoutte schat de bal verkeerd in, waardoor Mboyo van ver een poging kan wagen. Het schot van de Belgische spits gaat uiteindelijk hoog over het doel van Didillon. STVV is niet van plan zich in te graven. En twee minuten later is het zover. Mboyo glipt door de buitenspelval en ziet Didillon vervolgens compleet naast de bal trappen. De spits is onbaatzuchtig en schenkt Hayashi zijn eerste doelpunt voor STVV voor. Wat een flater van de Franse doelman, maar het geluk van Hayashi kan niet op!

Op minuut 21 gaat de zee open in de STVV-defensie met Bruls in de rol van Mozes. Millan kan alleen op Schmidt af, maar de Japanse doelman houdt de 0-1 op het bord met een knappe beenveeg. Plots kon het zowaar opnieuw gelijkgestaan hebben. Cercle-coach Vanderhaeghe is duidelijk niet tevreden met de start van zijn ploeg en stuurt al meteen enkele 5-15spelers naar de opwarming. Na laks balverlies van Brüls (weeral) een minuut voor de koffie kan Millan opnieuw gaan lopen. De 21-jarige Spanjaard gaat zijn kans, maar wordt simpel afgeblokt door de STVV-defensie.

Een stevig luchtduel in de blessuretijd bezorgt Teixeira een bloedende wenkbrauw, waardoor scheidsrechter Boterberg dan maar een einde maakt aan de 1e helft. STVV duikt met een voorsprong de rust in en mag daar Cercle-doelman Didillon voor bedanken maar ook terugblikken op de match vol inzet en karakter. Plezant om naar te kijken

Tweede helft
3-29Rocco Reitz komt een flaterende Bruls vervangen in de tweede helft, maar niet voor lang De wedstrijd van invaller Reitz heeft amper 7 minuten geduurd. De Duitse middenvelder komt stevig in op Deman en krijgt de rode kaart onder de neus geduwd van ref Boterberg die er notabene met zijn rug naartoe stond! Een strenge beslissing, zeer streng, eigenlijk onrechtvaardig. De VAR roept de scheids nog naar het scherm, maar die wil van geen wijken weten: Reitz eraf en STVV met 10. Erg STVV gezind lijkt mijnheer Boterberg niet, want de echte goal van Hayashi keurde hij ook al in eerste instantie af. Dat STVV van dat ogenblik af nog enkel denkt aan verdedigen en probeert tijd te winnen, is de normaalste zaak ter wereld. Maar de Vereniging blijft obnmondig voor doel, en als er al een kansje is, staat Schmidt op de goeie plaats.

2-43Cacace zet zich goed door in de 73ste minuut en poeiert een leuk schot op Didillon af. De Franse doelman zet zich dit keer wel achter het leer en keert het gevaar. Bovendien is de Eleven-commentator ook niet geel-blauw gezind. Als enkele minuten later Millan voor Cercle een hoekschop enkele meter naast kopt, heet dat “nipt”.

Boterberg lapt er dan nog zes minuten bij, vanwaar die komen mag Joost weten. Nog langer pompen of verzuipen voor de Kanaries. De Truienaars pakken echter een deugddoende zege in Brugge! De 0-1 van Hayashi stond al vroeg op het bord. Met deze driepunter klimt geel en blauw weg uit de degradatiezone. Laat ons eerlijk zijn. Zeven op achttien klinkt al een pak beter dan vier op achttien en de onderste regionen liggen weer wat verder weg. En van die drie punten hebben de Kanaries er geen enkel gestolen, want de Vereniging mocht dan wel bijna een helft tegen tien voetballen, ze bakten er uiteindelijk niks van.