STVV verliest in matcheinde en ref Smet helpt mee

Algemeen
1

De eerste match met publiek werd voor de neutrale toeschouwer misschien wen een leuk kijkstuk, maar was dat zeker niet voor de aanwezigen in het stadion.

Het leek vandaag wel alsof STVV met de voorsprong aan de wedstrijd begon. Na amper 40 seconden spelen, lag de bal al voorbij Butez in doel na een snelle counter door het midden, knap afgerond door Lee. Een droomstart heet dat dan. Antwerp was een beetje aangeslagen, Refaelov mikte over.- maar iets na het kwartier was het dan toch prijs voor de bezoekers. Juklerød profiteerde van een dekkingsfout en had niet veel moeite om Steppe te vloeren.

Was Antwerp vanaf dan baas? Te meten aan de doelkansen misschien wel, maar na een flater van Haroun was Lee daar opnieuw voor de 2-1. Nog voor de rust herstelde Antwerp het evenwicht. Seck kopte keihard binnen op een hoekschop van Juklerød.

Na de koffie was het vertoon op de grasmat een stuk mionder dan de 2-2 van de eerste helft. Het spel lag veel stil en uitgespeelde kansen waren er niet of nauwelijks. Lee zocht, maar vond zijn hattrick niet. Ook invaller Miyoshi en Suzuki kregen de bal niet in het doel.

Na een tweede gele kaart voor Batubinsika trok Antwerp een rode muur op waar geen doorkomen meer was. Ze wilden het gelijkspel over de streek trekken en lonkten op de counter. De smaakmaker van de namiddag Juklerød verraste Steppe met een vrije trap, die er in feite geen was, in de korte hoek: 2-3.Of Seppe van dit doelpunt goed gaat slapen, durven we te betwijfelen. Maar de vrijschop had er nooit     mogen komen, en dat de 1500 toeschouwers ref Smet voor dief verweten, klonk ons vrij logisch in de oren.

De Antwerpenaren kregen hiermee twee punten te veel, de Kanaries één punt te weinig want in de allerlaatste spelfase kon Smet de bal nog op de stip leggen voor STVV, maar hij gunde de Kanaries die gelijkmaker niet! Het zou echter alleszins voor een aanvaardbare en eerlijkere uitslag gezorgd hebben…

Na de wedstrijd plukte Kanaté nog vlug een rode kaart vanop de reservebank uit de weelderige appelbomen en brengt hierbij het totaal op ZEVEN voor STVV, en ook dat is een feit om eens heel hard over na te denken!

 

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Fedasil Sint-Truiden zoekt buddy’s

Fedasil lanceert een campagne om buddy’s te zoeken voor de verschillende opvangcentra. In tijden van corona zijn deze individuele contacten erg waardevol. Het belang van één-op-één-ontmoetingen tussen een asielzoeker en een buddy kan nauwelijks overschat worden. Zeker nu tal van activiteiten tijdens de coronacrisis wegvallen, zijn deze ontmoetingen erg waardevol …

Algemeen
Op zoek naar herbestemming van kerk en pastorij

Er wordt samengezeten met alle betrokken partijen over een definitieve invulling van de kerk en de pastorij van Engelmanshoven in een zoektocht naar een definitieve, nuttige en duurzame bestemming van de kerk en de pastorij van Engelmanshoven. Het is de bedoeling om de link tussen beide gebouwen te bewaren. In …

Algemeen
Haspengouws fruit voor Belgische koning

Het is al decennia de gewoonte dat de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie op het einde van de hardfruitoogst een korf appelen en peren aan de koninklijke familie aanbieden. Dat liep dit jaar wel wat anders. De diensten van de koning hadden dergelijke audiënties wegens …