THV Dominique Lauwers – Academie Haspengouw Dans – Cre@rt

Algemeen

Ten Huize van stelt mensen voor die een band hebben met Sint-Truiden en hierbij hun vereniging, bedrijf, hobby, … willen delen met anderen (robikske@gmail.com)

Dominique Lauwers is sinds 1997 werkzaam in Sint-Truiden en heeft er haar stekje gevonden samen met haar gezin in augustus 2016. Ze is in Sint-Truiden terecht gekomen om de dans te bevorderen door balletles te geven. Momenteel doet ze dit voor de Academie Haspengouw, de muziekschool van de Stad Sint-Truiden, en haar eigen dansstudio Cre@rt.

Dansstudio Cre@rt
Sinds 1984 tot en met 1999 gaf mevrouw Arlette Nolens danslessen om de dans in Sint-Truiden en omgeving te bevorderen.

In september 1997 stelde Mevrouw Arlette Nolens mevrouw Dominique Lauwers aan als één van haar dansdocenten. Zij was net afgestudeerd in de studierichting dans aan de Hogeschool Antwerpen. Na twee jaar laat mevrouw Arlette Nolens, in volle vertrouwen, de dansschool over aan Dominique, wat ook de start betekende voor ‘Dansstudio Cre@rt’.

Academie Haspengouw Podium – Dans
Nog eens twee jaar later wordt de doelstelling gehaald om de dans in Sint-Truiden en omgeving te bevorderen. De afdeling ‘Klassiek Ballet’ wordt ondergebracht onder de Academie Haspengouw te Sint-Truiden.

Dominique is nu een 20-tal jaar de drijvende kracht achter de afdeling ballet van de Academie Haspengouw alsook voor haar eigen Dansstudio Cre@rt voor de overige dansstijlen ‘Kleuterdans’ en ‘Modern-jazz’. Samen vormen ze een mooi geheel.

20 jaar dans – Dominique Lauwers
Dansstudio Cre@rt bestaat momenteel 20 jaar. Dit moet natuurlijk gevierd worden. Er werd een nieuw logo ontworpen dat deze week onthuld werd. Dansers moeten natuurlijk ook gepaste danskledij hebben. Hiervoor is er een nieuwe kledinglijn gelanceerd voor de dansers, zowel van klein naar groot.

In mei 2021 (ipv 2020) zullen er een viertal dansshows uitgevoerd worden door de dansers van dansstudio Cre@rt, samen met de ballerina’s van Academie Haspengouw in CC de Bogaard met als thema ‘Feest en Circus’, onder de choreografie van Juf Dominique, bijgestaan door Juf Evelien. De dansers zullen verschillende choreografieën brengen in de dansstijlen ‘Klassiek ballet’ en ‘Modern-jazz’ of ‘Jazz’. Het belooft een mooie voorstelling te worden die zeker de moeite loont om te gaan bewonderen.

Contactgegevens
* Academie Haspengouw Podium
, Gazometerstraat 5, 3800 Sint-Truiden, info@AHpodium.be, www.AHpodium.be
* Dansstudio Cre@rt
, Dominique Lauwers, Trudo Sporthal, Sint-Jansstraat, 3800 Sint-Truiden, www.dansstudiocreart.be, info@dansstudiocreart.be, GSM: +32 476 90 70 71

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Kasteelpark van Heers opent (opnieuw) de ijzeren poort

Het is zo ver: vanaf 4 juli openen we elke zaterdag en zondag van 10 tot 20 u de smeedijzeren poort van het mooiste landschapspark van Haspengouw. Kom wandelen, picknicken, schaakspelen of gewoon genieten van de rust in onze luie strandstoelen! Ontdek de oude grotto, het uitkijkpunt, de applaustoren of …

Algemeen
Philip Heusdens nieuwe coach van Velm VV

Vorig seizoen kon Velm VV de promotie naar derde provinciale afdwingen, weg uit de hel van de b-ploegen in vierde. En een promotie schept verwachtingen en verplichtingen. Velm VV heeft niet stil gezeten. Coach Rutten en assistent Swinnen verlieten de club. Intussen werd bekend dat Philip Heusdens, vorig seizoen nog …

Algemeen
Een nieuwe telg in Sporting Aalst familie: G-VOETBAL

Voetbal is volkssport nummer één dus starten we het nieuwe seizoen met een nieuwe doelgroep om op die manier iedereen de kans te geven zich uit te leven in het “spelletje”. Op 18 juli (14u-16u) gaat de Kick-Off training door. Geïnteresseerden mogen altijd een kijkje komen nemen. Zij die graag …

%d bloggers liken dit: