Op 13 augustus treedt Funghi Friday op in de Koninklijke Kunstkring op de Tiensevest. De Truiense band viel vorige week ook op op Rock Herk. De vijf creatievelingen maken graag veel plezier samen en geven zich vooral helemaal over aan hun muziek.
Vanwaar de naam Funghi Friday? “Heel simpel! Onze naam hebben we gevonden omdat ons repetitiekot beschimmeld was en omdat we altijd op vrijdag samenkwamen om te repeteren. Funghi Friday dus.”
De band is niet voor één stijl te vangen. “Wij maken onze eigen nummers en doen gewoon graag ons ding. Dat gaat van rock, rap, blues, punk rock, electropop, trance en dance … en dan hebben we ze nog niet allemaal opgesomd. Neem van mij aan dat onze optredens daardoor voor veel variatie zorgen. We houden zelf graag van opzwepende optredens, prikkelen, uitdagen,… .”
De drummer is van Brustem en de bassist is van Schurhoven afkomstig. En ze hebben ook iets met cijfers: het jongste bandlid is 26 en de oudste muzikant is er 62. De andere drie zijn 43. Wie hun namen wil weten is welkom op 13 augustus op de Tiensevest. Je zal er eerst samen met hen uit je dak moeten gaan.

FUNGHI FRIDAY

Zaterdag 13 augustus 2022 om 20u00 – Tiensevest 25 – Sint-Truiden