Liene Gillet (20) uit Sint-Truiden doet mee aan de modellenwedstrijd Queen of the Models. Er doen twee meisjes uit Limburg mee, Liene vertegenwoordigt de regio Haspengouw. “Het was altijd een beetje een kinderdroom. Het avontuur dat ik nu meemaak, is echt heel leuk”, vertelt ze aan Truiens Nieuws. 

In het dagelijks leven werkt Liene in het Kasteel van Ordingen. In haar vrije tijd is ze recent bezig met Queen of the Models. “Bijna alle meisjes zitten in de wedstrijd sinds december, januari of maart maar ik niet. Normaal gezien kon ik er toen ook al bij zijn maar door mijn verhuis, was ik mijn casting compleet vergeten”, vertelt Liene. Iets later stuurde een medekandidaat een bericht naar Liene met de boodschap dat er een plaats vrijkwam in de wedstrijd. “Ik heb onmiddellijk laten weten dat ik de plaats wou innemen, maar ik moest wel eerst slagen op de casting. De dag erna kreeg ik te horen dat ik de 25e finalist mocht zijn”, legt ze uit.

In tegenstelling tot andere missverkiezingen wordt er gewerkt met een puntensysteem waarbij engagement en inzet een grote rol spelen. Liene Gillet: “Vanaf mei komen we iedere twee weken samen met heel de groep. Dan hebben we onder andere een groepsshoot, een workshop make-up, catwalk training en generale repetitie voor de slotshow. Dus het wordt nog hectisch. Als je niet deelneemt aan bepaalde opdrachten, krijg je geen punten. En hoe minder punten je op het einde van de rit hebt, hoe minder kans dat je in de top drie belandt”.

Mijlpaal

Liene heeft het niet altijd even gemakkelijk gehad. In het lager onderwijs kreeg ze te maken met pesterijen. “Dit is voor mij een manier om te laten zien dat ik erover ben. Ik wil in de eerste plaats meedoen aan deze wedstrijd voor mezelf, om te laten zien dat ik er sta. Ik heb nu ook de juiste mensen rondom mij, mijn vriend steunt mij ontzettend hard. Als ik hem niet had, zou ik het nooit gedaan hebben. Alleen zou ik het zelfs niet gekund hebben”, verduidelijkt ze.

Deze wedstrijd ziet Liene dan ook als mijlpaal in haar leven. “Ik ben een heel gewoon meisje dat hiervan droomt van kleins af aan. Maar ik draag een zwaar verleden met mij mee. Ik heb moeilijke periodes achter de rug maar ondertussen woon ik alleen met mijn vriend. Door hieraan mee te doen, beschouw ik mijn verleden als afgesloten. Mensen die ik niet meer moet zien, zijn eruit. Ik liet me nogal snel doen en ik moet daarmee opletten, mijn schoonouders hebben me daar al vaker op gewezen.”

Toekomst

Die wil Liene het liefst opbouwen in de modellenwereld. “Ik wou vroeger altijd model zijn, nog steeds. Mijn beste vriend heeft fotografie gedaan en ik sta vaak voor zijn lens. Maar omdat ik nogal klein ben, heb ik dat nooit professioneel kunnen doen dus ik hoop er via deze weg in te rollen”, zegt ze. “Als je als eerste of tweede eindigt in de wedstrijd, win je een modellencontract.” Of Liene de top drie haalt valt af te wachten. “Moest het via deze weg niet lukken, denk ik wel dat ik het op eigen houtje probeer. Maar er werd mij verteld dat er ook al een contract aangeboden werd aan een meisje dat niet in de top drie stond. Zolang ze potentieel in jou zien, kan het nog. Als ik ooit in de modellenwereld geraak en ik krijg genoeg opdrachten binnen, zou ik er op een dag mijn job van willen maken. Maar dat is momenteel nog verre toekomst”, besluit Liene. In oktober vindt de slotshow plaats in Heist-op-den-Berg. Vanaf augustus start de online voting.