Het coronavirus schudt Jan en Alleman wakker. Ook de leden van de Sint-Truidense serviceclubs. Zij kijken zoals iedereen met blikken van bewondering naar het gigantisch werk dat alle zorgverstrekkers leveren in deze barre tijden. Zij fronsen ook elke dag de wenkbrauwen als ze zien hoe hard dat ‘beestje’ toeslaat in Haspengouw. Maar zij zijn toch vooral enorm bezorgd over de gevolgen dat dit virus dreigt te hebben voor onze toekomst: onze (klein)kinderen.

Vandaar het lovenswaardig idee van Rotary Sint-Truiden en Interservice om samen met andere Truiense serviceclubs de scholen te hulp te snellen en zo veel mogelijk afgedankte laptops in te zamelen. Het is de bedoeling van alle Truiense scholen hiermee uit te rusten. Dit moet voor hen een zéér belangrijk instrument worden om kinderen in hun thuissituatie up tot date te houden. Want hoe je het ook draait of keert, vooral de sociaal zwakkeren wiens ouders thuis helaas niet over een computer beschikken, dreigen het kind van de rekening te worden. Deskundigen omschrijven hen nu al als – jawel – de ‘coronakinderen’.

Om dat te vermijden zouden de serviceclubs wat graag een berg laptops bezorgen aan de scholen. Omdat elke school over een ICT-verantwoordelijke beschikt kunnen die PC’s in een mum van tijd gebruiksklaar gemaakt worden. Gelieve liefst zelf alle persoonlijke gegevens uit de laptops te wissen (zo niet laten wij het over aan deskundigen) en uw naam, telefoonnummer en mailadres te vermelden.

Wie over geen afgedankte laptops beschikt, maar deze unieke actie financieel wil steunen, kan dat doen op rekeningnummer BE37 7350 5654 5328 op naam van Interservice Sint-Truiden met als mededeling ‘gift laptops’.

Steun deze gezamenlijke actie van de Truiense serviceclubs! Via de scholen zullen de laptops terecht komen bij sociaal zwakkere leerlingen thuis die niet over een computer beschikken. Samen strijden we zo tegen leerachterstand! Lions Club Sint-Truiden Sarchinium 
JCI Haspengouw Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw 
Ronde Tafel 93 Sint-Truiden 
Fifty-One Sint-Truiden 
41 Club Sint-Truiden 
Ladies Circle 52 Sint-Truiden
Rotary

Praktisch
Iedereen raakt zijn laptops tijdens de kantooruren kwijt bij Lowette Gifts, Sint-Jorisstraat 4530 in 3800 Sint-Truiden (elke weekdag van 9u tot 18u) en bij Gravermi, Steenweg 1 in 3870 Heers (elke weekdag van 9u tot 16u).