Vorige week startte de verkoop van De Welkom Terug Bon, een initiatief van de stad Sint-Truiden om de winkels te ondersteunen bij hun heropstart. De Truiense handelaars spreken nu al over een groot succes.

Sinds vorige week kunnen klanten op de website 3800Online.be cadeaubonnen kopen die  een onmiddellijk voordeel van 20% bieden. Wie €100 betaalt, krijgt een cadeaubon ter waarde van €120, 20% extra shopbudget krijg je er dus gratis bovenop. Op deze manier wil de stad van nu tot en met 30 juni 150.000 euro in de lokale economie pompen. “We belonen de klanten die lokaal shoppen, zorgen voor extra koopkracht en motiveren hen om in onze stad te blijven kopen. Ook voor de winkels is dit een enorme hefboom want op deze manier wordt €150.000, € 900.000 en wie voor de ene winkel naar de stad komt, koopt mogelijk ook nog bij een tweede winkel” vertelt schepen Jos Pierard.

“Klanten kunnen op de website zo veel bonnen bestellen als ze willen en kunnen deze printen of bewaren op hun smartphone. Per aankoop mag men wel maximum € 600 betalen met de Welkom Terug bonnen. Als het bedrag hoger is, moet de rest bijgepast worden met bancontact of cash”, legt communicatiemanager Lisa Hendrickx uit .

“De Welkom Terug bonnen komen hier heel vlot binnen. Mensen zijn super enthousiast over het systeem. 20% korting bij alle winkels in Sint-Truiden is dan ook niet niks natuurlijk!” aldus Anita Kindermans, zaakvoerder Lingerie Mimosa.