De Truiense wielerclub KZLWC nodigt u met veel liefde voor de koers uit op haar cyclocrossweekend op zaterdag 27 en zondag 28 november. Op het parcours in Bernissem organiseren ze dat weekend maar liefst 19(!) wedstrijden. Tijdens het laatste weekend van november voorziet KZLWC dus twee dagen crossplezier op een uitdagend Haspenhouws parcours. Fe goan loos in de moos!

Op zaterdag kan IEDEREEN (vergunnning is niet nodig) die dat wil, proeven van het veldrijden en deelnemen: van Kidsraces tot een Gentlemencross voor iedereen vanaf 18 jaar! Voor de kinderen kan een gewoon kinderfietsje… Maar onder het motto ‘hoe vettiger, hoe prettiger’ raden we toch een MTB of crossfiets aan… Daag je fietsmaten uit Sint-Truiden & omstreken dus uit om het eens te komen proberen op een écht veldritparcours inclusief sfeer, rondespeaker, worst & bier! Inschrijven kan simpelweg via onderstaande link of ter plaatse:

https://forms.office.com/r/Ab5MxAfEBV

Zondag is dan het échte werk, die dag staat volledig in het teken van de vergunninghouders. Lokale renners en jong geweld uit gans België zullen in de zware Truiense leemgrond strijden voor de overwinning. Kom gerust de nieuwe van Aert of van der Poel  al eens in Bernissem checken!

De Koninklijke Zuid-Limburgse wielerclub – KZLWC – is de laatste jaren enorm gegroeid. Onze club telt op dit moment 150 actieve renners, dat is het equivalent van 13 voetbalploegen… De focus van KZWLC ligt op jeugdwerking. Iedere week trekken we met piepjonge recreantjes en licentiehouders (Miniemen, Aspiranten, Nieuwelingen) het veld of de weg op. Een dertigtal bestuurleden en begeleiders proberen dat telkens in goede banen te leiden. Daarnaast telt de club renners bij de amateurs, elite zonder contract én een G-sporter met wereldfaam: Tim Ceelen. Onze topper  won in 2021 de wereldtitel op de weg. Op de spelen Tokio won hij zilver in de Olympische wegrit en brons in de tijdrit.

 

 

 

COVIDSAFE WIELERFEEST

Uiteraard organiseert KZLWC deze cross covidsafe. Toeschouwers worden aan de inkom gevraagd hun Covid Safe Ticket te laten zien. Inkom bedraagt op zaterdag 2 euro en op zondag 5 euro (4 euro op vertoon van Cycling Vlaanderen Kaart). Deelnemende renners betalen geen entreegeld.

 

Fe goan loos in de moos! Tot op de cross!