Burgemeester Veerle Heeren (cd&v) neemt ontslag. Na een heftige week met veel heisa rond het verslag van comité P in de politieraad en de lening van 65.000 euro de stad aan oud-burgemeester Jef Cleeren was dit blijkbaar een schandaal teveel. “Als burgemeester heb ik de plicht om de rust in de stad en het stadsbestuur terug te brengen gezien de ontstane polemiek door dit dossier”, zegt Veerle Heeren. “Dit was het schandaal teveel”, reageert oppositiepartij Vooruit.

“Ik heb besloten om een stap terug te zetten als burgemeester van Sint-Truiden, in overleg met de lokale partijafdeling van cd&v en met nationaal voorzitter Sammy Mahdi”, verklaart Veerle Heeren. “Vandaag namen we op het schepencollege kennis van de uiteenzetting van onze financieel directeur Luc Vandijck betreffende de stortingen aan Jef Cleeren. Hij heeft hieromtrent meer duidelijkheid gegeven. Ik ben ontsteld over de informatie die ik vandaag heb gekregen. Ik kan, samen met mijn partij, formeel zeggen dat niemand van ons hiervan op de hoogte was. Als burgemeester heb ik echter de plicht om ook de rust in de stad en het stadsbestuur terug te brengen gezien de ontstane polemiek door dit dossier. Dit in het belang van onze inwoners. Daarom heb ik besloten om een stap terug te zetten als burgemeester van Sint-Truiden.”

“Het ene schandaal volgt het andere op. Ik ben beschaamd om Truienaar te zijn”. Dat is de reactie van voormalig burgemeester Ludwig Vandenhove (Vooruit). Op een coalitiewissel zit de oud-burgemeester niet te wachten. “Maar als de stad onbestuurbaar dreigt te worden, dan zullen we onze verantwoordelijkheid nemen”, geeft Vandenhove mee.

Later volgt er meer via TruiensNieuws

Foto ©Rudi De Cock