Voetbalterreinen Terbiest: het licht is weer aan

Algemeen

De voetbalterreinen van JONG Sint-Truiden Vereniging op het domein Terbiest zitten al drie weken zonder licht. De trainingen moeten ‘s avonds systematisch vroeger beëindigd worden, omdat het donker wordt.

“Dat kan toch niet: het is de taak en de verantwoordelijkheid van schepen van Sport Jurgen Reniers om dit euvel zo snel mogelijk op te lossen”, fulmineert Ludwig Vandenhove (sp.a) op Facebook.

Sportschepen Jurgen Reniers is in zijn gat gebeten. “Je schrijft dat we onze verenigingen niet meer ondersteunen, dat we geen middelen ter beschikking stellen”, antwoordt hij op de beschuldigingen van Vandenhove. “Even de feiten op een rij: 27 aug kreeg onze sportdienst een mail van de club over verlichting op Terbiest die stuk was, 3 sept had sportdienst al de goedkeuring op zak van onze financiële dienst en bezorgde ze een opdracht tot herstel aan exterm bedrijf. En op 15 september was alles gemaakt.”

Het verwijt dat de stad geen middelen in de verenigingen steekt weerlegt hij ook met klem! “Voor deze voetbalclub (voormalige jong STVV) deden we dit jaar al volgende uitgaven:

  • 14000 euro voor huur containers op Terbiest voor extra kleedruimte (sinds 2018 jaarlijks)
  • 57000 euro voor nieuwe ketel van hun site op Kortenbos
  • 15000 euro tussenkomst in verfraaiingswerken van hun lokalen Terbiest
  • 1000 euro voor de verlichting nu
  • 4500 euro voor nog te herstellen verwarming cafetaria
  • 6750 euro voor onderhoud grasvelden
  • 4485 euro werkingssubsidie (50% meer dan vorig jaar).

Globaal kom ik dit jaar op ongeveer 100.000 euro voor deze club. Wat mij betreft meer dan verantwoord voor een club met 470 leden die ook inzet op sporten voor mensen met beperking. En dan zeggen dat we niks doen? Je moet maar durven”, aldus schepen Jurgen Reniers (CD&V)

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Triamant Velm danst de Jerusalema!

Wat hebben ze gemeen: de leerlingen van het Virga Jesse college in Hasselt, de verplegers in Zweden, de senioren van Triamant, de olifantenverzorgers in Zimbabwe en Ronaldo? Allemaal heupwiegen ze op Jerusalema. De Zuid-Afrikaanse gospelbeat werd een jaar geleden online gezet door de Zuid-Afrikaanse dj en producer Master KG. Inmiddels …

Algemeen
Belgerinkel aan het stadhuis op een zondagmorgen

Fietsersbond Sint-Truiden plaatste zondagvoormiddag een ‘Ghost bike’ als symbool voor alle verongelukte fietsers in onze samenleving sinds de start van het nieuwe schooljaar. “Sint-Truiden bleef gelukkig gespaard. Maar vergis je niet, deze tragische ongevallen konden ook hebben plaatsgevonden op de Speelhoflaan, Diestersteenweg of Naamsevest”, aldus de Sint-Truidense Fietsersbond. “Ondanks enkele …

Algemeen
Shoppen langs het water

Het zou wel eens kunnen dat het op de Groenmarkt een paar graden minder is dan in de rest van Sint-Truiden. De reden? De tientallen fonteinen en de waterspiegel koelen de atmosfeer af. Is het misschien daarom dat, langs het koele water, de bloemenkramen en de fruithandelaars hun stek kregen …

%d bloggers liken dit: