De ziekenhuizen hebben van de overheid de opdracht gekregen om alle niet-dringende zorg voor de komende twee weken uit te stellen.

Vandaag, woensdag 1 december gaan alle afspraken voor raadplegingen, onderzoeken en operaties  in het Sint-Trudi Ziekenhuis door zoals gepland, tenzij die al eerder geannuleerd werden.
Wat met afspraken vanaf 2 december?
Vandaag, woensdag 1 december, verwachten we verdere toelichting te krijgen vanuit de overheid en zullen hier verder beslissingen in genomen worden in kader van onderstaande punten.
– Alle dringende en noodzakelijke zorg zal behandeld blijven worden.
– Alle lopende (levens)noodzakelijke ingrepen en behandelingen (zoals chemotherapie, dialyse, …) of noodzakelijke revalidatie worden voortgezet.
– Raadplegingen en niet-chirurgische onderzoeken of behandelingen in dagziekenhuis (endoscopie, oncologie, geriatrie) kunnen blijven doorgaan.
– Niet-dringende zorg met opname in het ziekenhuis wordt uitgesteld. Patiënten van wie de afspraak wordt uitgesteld, krijgen hierover een persoonlijk bericht.
– Niet-dringende chirurgische ingrepen in het dagziekenhuis worden in de loop van de dag verder geëvalueerd op basis van verdere informatie vanuit de overheid.
Ook hier geldt: patiënten van wie de afspraak wordt uitgesteld, krijgen hierover een persoonlijk bericht.
We vragen om niet zelf naar het ziekenhuis te bellen in het kader van een specifieke afspraak, zodat onze telefoonlijnen niet overbelast geraken. Indien je geen bericht kreeg, gaat je afspraak door en als je afspraak niet kan doorgaan, nemen we persoonlijk contact met je op.