Werken n80 en n3, Sint-truiden starten volgende week: noordelijke op- en afritten grotendeels afgesloten

Algemeen

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt dit jaar het op- en afrittencomplex van de Haspengouwlaan (N3) en de Naamsesteenweg (N80) in Sint-Truiden. Het knooppunt wordt straks veiliger, met extra rij- en afslagstroken voor vlotter verkeer en een beveiligde fietsoversteekplaats. Volgende maandag starten de werken aan de noordzijde van het complex, met onvermijdelijke verkeersimpact. Er gelden omleidingen in de omgeving, ook voor de fietsers..

De nutsmaatschappijen werkten de afgelopen maanden rondom het complex en de N3 Haspengouwlaan. De verkeershinder bleef daarbij beperkt.

Vanaf augustus starten de grote infrastructuurwerken in twee fases: eerst de noordkant (centrum) en vervolgens de zuidkant (Bevingen).  Gelijktijdig worden ook de fietspaden aangelegd langs de N3, tussen de Montenakenweg en de op- en afritten.

De werken duren in totaliteit vermoedelijk tot begin november. Deze planning is weliswaar onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering en lokale omleidingen 
Op dinsdag 4 augustus start de aannemer met de heraanleg van de noordkant (zijde centrum). Dit heeft een impact op de toegankelijkheid van de op- en afritten, het aantal rijstroken op de N3 en de bereikbaarheid van de omliggende woonwijken. Vanaf september wisselt de werf naar de zuidelijke kant van het complex.

Voor fietsers voorzien we voor de hele duurtijd van de werken een omleiding rond de werfzone. De fietspaden op de N80 over de brug zijn immers niet toegankelijk. Fietsers tussen Bevingen en centrum Sint-Truiden fietsen via de Kapelstraat en de Aalsterweg. 

Onderstaande minderhinder-maatregelen zijn tot begin september van kracht voor het gemotoriseerd verkeer: 

  • De oprit van de N3 naar de N80 komende van Brustem en de oprit van de N80 naar de N3 van Gingelom naar Tienen zijn afgesloten. De afrit vanuit Hasselt naar Tienen blijft open.
  • Er loopt een omleiding via de N3e Kleine Luikersteenweg, zowel voor verkeer van Gingelom naar Tienen als voor verkeer van Brustem/Luik naar Gingelom. 
  • Op de N3, tussen de Montenakenweg en de brug van de N80, rijdt verkeer over versmalde rijstroken. 
  • De Kleine Naamsesteenweg en de ventweg Jan van Xantenlaan zijn afgesloten aan werfzone. De woonwijken blijven bereikbaar via de Montenakenweg en Aalsterweg (zijde Kleine Luikersteenweg)

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Er kwamen gisteren 969 besmettingen bij!

Tussen 2 september en 8 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 588. Dat is een stijging met 29 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt deze morgen uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Voor de zevende dag op rij toont het gemiddelde aantal …

Algemeen
Chiro Engroli: stad Sint-Truiden neem uw verantwoordelijkheid!

“De Chiro Engroli (chiro Groot Gelmen) is erbarmelijk gehuisvest en de stad Sint-Truiden reageert helemaal niet”, zeggen sp.a gemeenteraadsleden Filip Moers en Eddy El Herbouti. “Het probleem is de eerste keer al schriftelijk aangekaart in januari, tot nu toe kregen we zelfs geen antwoord.” “Toen wij als sp.a deel uitmaakten …

Algemeen
Zepperse vrouwen winnen allereerste competitiematch

Gisteren begonnen onze dames eraan met hun eerste officiële competitiewedstrijd in en tegen FC Maasland. De voorbereidingsmatchen lieten al het beste verhopen, maar wat een kanjers zijn deze dames!! De eerste competitiewedstrijd werd gewonnen tegen Maasland met een mooie 1-3 score!! Een schitterende start van het seizoen!!!

%d bloggers liken dit: