210203-stvv2Peter Maes gunt heel wat basispionnen rust voor het bekerduel tegen tweedenationaler Lokeren-Temse. Suzuki, Mboyo, Brüls, De Ridder, Teixeira, Buatu, Schmidt en de geblesseerden Caufriez en Cacace blijven thuis. Daardoor krijgen we een onuitgegeven elftal aan de aftrap.

Nieuwkomer Junior Pius staat meteen in de basis. Ook de jonge Jarne Steuckers krijgt de kans om zich te tonen.

Peter Maes is welkom in Lokeren210203-stvv1
Bij de thuisploeg zijn ze Peter Maes uiteraard nog niet vergeten. ‘Welkom thuis Peter Maes’ staat er te lezen op een groot spandoek. Als trainer van Lokeren veroverde Maes twee keer de beker, in 2012 en 2014.4de minuut: Ito zet zich door op links en forceert een hoekschop. Die belandt met een gelukje tot bij Pius, maar de verdediger is te verrast om te besluiten. Een eerste waarschuwing van de Kanaries. Even later dreigt Even later dreigt STVV opnieuw via  een hoekschop, deze keer wordt een omhaal van Nazon van de lijn gehaald
Op de 8ste minuut speelt Steuckers  Colidio heerlijk aan. Die vindt Nazon en de Haïtiaan schuift het leer door de benen van de Lokerse doelman tegen de touwen: 0-1. Een blitzstart. En Peter Maes wil meer.

Veel goede wil en gemiste kansen
Iets na het kwartier zet Janssens ei zo na de dubbele voorsprong op het bord. Hij kapt zich mooi vrij in de zestien en plaatst richting de linkerbovenhoek maar een Lokers been werkt de bal nog in hoekschop. De bal blijft vlot rondgaan maar de 2-0 blijft uit. De aanslag van 210203-stvv5Nöstlinger op het been van Colidio wordt in de 25ste minuut slechts met geel bestraft. Hier komt de middenvelder van Lokeren-Temse goed weg. De averij lijkt gelukkig mee te vallen bij de Argentijn, die aan een prima partij bezig is.
STVV gaat met een krappe voorsprong de rust in. Nazon zette de Kanaries al vroeg op rozen en daarna misten de Kanaries een paar zeer goede mogelijkheden om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen.

Tweede helft: idem dito
Ito is scherper uit de kleedkamer gekomen na zijn flauwe eerste helft. Zijn actie op links op de 47ste minuut wordt bijna verzilverd door Nazon maar er steekt nog een Lokers been tussen. En op het uur gebeurt het toch: daar is dan toch de verlossende 0-2. Een scherpe tegenaanval eindigt bij Nazon, die onbaatzuchtig breed legt naar Ito. Al glijdend werkt de Japanner de bal binnen. Een riante voorsprong zonder echter indrukwekkend voetbal te presenteren tegen de ex-club van de STVV-trainer.

STVV voelt dat er meer in zit en dringt nog eens aan in minuut 78, maar de aanval verloopt de stroef om tot concreet doelgevaar te komen. Filippov maakt de foute keuze waarop Colidio de afvallende bal te zwak op doel trapt. Nazon en Colidio voetballen nog maar eens een kans bij elkaar. Colidio komt uiteindelijk vanuit een scherpe hoek alleen voor de doelman maar die brengt redding 8 minuten voor affluiten.

210203-stvv3-2Steuckers af met krampen
Steuckers tovert een zoveelste knappe actie uit zijn sloffen en schiet dan in een kramp. De youngster krijgt verzorging van de Truiense kinesisten in de 86ste minuut maar moet er in minuut 89 toch af en wordt vervangen door Vagiannidis, die eveneens zijn debuut maakt. Krampen zijn gee n slecht teken, dat wil zeggen dat deze jongere zich volledig gegeven heeft! In de slotminuut vergeet Colidio opnieuw te scoren nadat hij door Balongo aangespeeld wordt in de zestien. Het schot van de Argentijn belandt recht in de handen van de Lokerse doelman Esposo.

Uiteindelijk bekeren de De Kanaries verder na een zakelijke 0-2 overwinning bij amateurclub Lokeren-Temse. Binnen exact een week wacht de derby tegen KRC Genk in de achtste finales. Maar dan zullen we zeker een andere ploeg zien met een duidelijke en degelijke motivatie, want een veldslag tegen de Smurfen blijft ook in het bekervoetbal een clash van jewelste.