Stel. Het is schitterend weer. Je hebt met je maten een ontzettende vreselijke dorst. Maar je bent niet alleen: elke stoel op het terras is bezet.

De garçon zit met de handen in het haar of krabt aan zijn kletskop: hij weet niet waar eerst te beginnen en wie. Maar jij zit daar, stijf van de dorst en de garçon ziet dat: oef, het eerste pintje is er. Vreugde alom, tot de ontgoocheling komt: je pint is in een mum van tijd leeg en smaakt enkel nog naar meer … en glas.

Wel Faaaalip van ‘t Elfde Gebod op het Genovevaplein in Zepperen heeft de oplossing. Bestel ineens een tonneke, en tap je eigen pintjes aan tafel, in je eigen tempo

“Willen jullie zelf pintjes tappen? Dit kan in ‘t Elfde Gebod! Bestel vanaf nu uw tonneke bier van 4 liter en tappen maar! Voor slechts 30 euro kan je gebruik maken van deze tap!”, kondigt Filip Blavier aan. Omgerekend, dat is nog geen twee euro per pint!

Een groot nadeel: je bent met vier, dus na evenveel pinten is het tonnetje leeg. Maar niet getreurd: je kan nu ook vooruitzien en na drie liter al beginnen op de garçon te roepen. Wedden dan je een nieuwe voorraad hebt alvorens de laatste liter op is. En je maakt je “kol” zo groot of zo klein als je wil!

Natuurlijk waar? Weer in Zepperen, de historische geboorteplaats van Sint-Truiden.