“Zorg voor de zorgers” is geen holle slogan in het Zorgbedrijf Sint-Truiden. De voorbije maanden heeft het zorgbedrijf heel wat initiatieven genomen om zijn medewerkers te ondersteunen zowel op professioneel als psychisch vlak maar heeft evenzeer getracht het een hart onder de riem te steken met kleine attenties. Toch was het niet alleen een zware tijd voor de mensen op de werkvloer, het coronavirus heeft niets of niemand gespaard, het heeft het sociale leven werkelijk on hold gezet. “Daarom trakteert het zorgbedrijf zijn personeel met een ‘Goed Bezig Box’ waarvan het hele gezin kan meegenieten” zegt voorzitter Pascy Monette, “want ook zij verdienen dit.”

Stilaan begint het gewone leven terug op gang te komen zij het steeds met een aantal strikte veiligheidsmaatregelen in ons achterhoofd. Zo ook in het Zorgbedrijf waar vooral de woonzorgcentra tegen een hevige coronastorm hebben moeten opboksen. Alle medewerkers van het zorgbedrijf onafgezien in welke dienst of instelling ze werken, hebben samen deze storm getrotseerd. Dankzij hun flexibiliteit, hun solidariteit en vooral hun niet aflatende inzet hebben zij al die tijd de bewoners in Villa Rosa en ‘t Meiland, de cliënten van de thuiszorgdiensten, de kindjes in De Rakkertjes met de beste zorg kunnen blijven omringen. “Zij stonden gisteren in de bres, staan er vandaag en zullen er ook morgen staan, dit hebben ze SAMEN meer dan ooit bewezen! En dit is de raad van bestuur niet ontgaan.” zegt voorzitter Pascy Monette, “Daarom dit gebaar van bijzondere appreciatie en dank voor hun inzet.”

De ‘Goed Bezig Box’ bevat asperges, de luxegroenten bij uitstek van het moment, sjalotten, een busseltje peterselie, pasta en een heerlijk recept. Dus de ingrediënten voor een heerlijke maaltijd hebben ze, nu nog aan het kokkerellen slaan om dan samen met het gezin of een “bubbelgenoot” van een heerlijk dinertje te genieten. “Na een hectische periode vol emoties en vele uren werk, is het nu tijd om wat qualitytime te beleven” luidt het bij zowel Pascy Monette als algemeen directeur Rosanna Pascariello.