Een in brand gevlogen droogkast in een woning in de Helshovenstraat in Hoepertingen zorgde voor een enorme rookontwikkeling. In het aanpalende restaurant ’t Huis Zonder Naam werden 30 personen geëvacueerd. Vier leden van het keukenpersoneel werden bevangen door rook. Op hetzelfde moment hield de brandweer een ‘eetdag’ met maar liefst 900 bezoekers.

De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg had het erg druk vandaag. Rond de middag kwam er een oproep voor een woningbrand. Een brandende droogkast in de woning van Bert Jordens, de zaakvoerder van restaurant ’t Huis Zonder Naam, bracht een verstikkende rook met zich mee. Gelukkig had de brandweer het vuur snel onder controle. De 30 personen die aanwezig waren in het restaurant werden geëvacueerd. Bij het keukenpersoneel werden vier medewerkers met de ambulance afgevoerd. Zij kampten met ademhalingsproblemen door de rookintoxicatie.

Eetdag

De brandweer zone Zuid-West Limburg hield net op deze zondag een eetdag. Gezien de populariteit van de brandweerlui, met ruim 900 bezoekers, was het alle hens aan dek.