Aangroei weekgemiddelde stijgt, dagcijfer daalt

  • By :
  • Category : Corona
Corona

Tussen 6 september en 12 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 778,9. Dat is een stijging met liefst 52 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt woensdagochtend uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Het gemiddelde aantal coronabesmettingen stijgt sterk. Het totale aantal besmettingen sinds het begin van de epidemie komt daarmee uit op 94.795 gevallen (+489).

Ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames is tussen 8 en 14 september verder gestegen naar 31,4. In totaal zijn in ons land al 19.393 mensen opgenomen wegens COVID-19 (+49).

Het aantal doden komt uit op 2,9 per dag in de periode van 6 tot 12 september. Het totale aantal dodelijke slachtoffers staat nu op 9.930 (+3).

In absolute cijfers zijn afgelopen vrijdag op 11 september 1.139 nieuwe besmettingen bevestigd. Dat blijkt uit correctie op het dashboard van Sciensano. (Sciensano corrigeert regelmatig de cijfers aan de hand van de definitieve lijsten).

En ondertussen rommelt het ook binnen de groep wetenschappers. Viroloog Marc Van Ranst voelt zich buiten gebonjourd bij Celeval, het adviesorgaan van de overheid, en uitte zich daar erg boos over.

ngroei

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Corona
Nu al bijna 170 besmettingen per 100.000 inwoners

Tussen 10 en 23 september zijn er in ons land 168 besmettingen per 100.000 inwoners geregistreerd. Dat is een stijging met 144 procent tegenover de periode van twee weken ervoor. In de week van 17 en 23 september werden gemiddeld 1.528 besmettingen per dag geregistreerd (+24 procent), blijkt zondag uit …

Corona
Limburg is een eiland in de coronazee.

Het gemiddelde aantal geregistreerde coronabesmettingen per dag is in de periode van 16 tot 22 september gestegen tot 1.541. Dat blijkt vandaag uit de cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging met 40 procent tegenover de zeven dagen ervoor. In realiteit betekent dit dat er gisteren een …

Corona
Open brief: Als de Veiligheidsraad onveilige adviezen begint te geven…

Op woensdag 23 september heeft de Nationale Veiligheidsraad een aantal nieuwe maatregelen voorgesteld. Iedereen in de samenleving en dus zeker ook de huisartsen, spoedartsen en intensivisten keken hoopvol uit naar deze aankondigingen. De verbazing, ja zelfs het ongeloof na de persconferentie was des te groter. Vooraleerst hebben wij heel veel …

%d bloggers liken dit: