In één dag toename met 5.728

Corona

Tussen 29 september en 5 oktober zijn in België dagelijks gemiddeld 2.915,9 nieuwe coronabesmettingen bevestigd, zo blijkt vrijdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging met 72 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor.

Dat brengt het totale aantal mensen die in ons land positief testten op 143.596. Dat zijn er liefst 5.728 meer dan het totaal dat gisteren gerapporteerd werd. Al 8,2 procent van de gemiddeld 36.600 coronatesten per dag leveren nu een positief resultaat op.

In totaal zijn 10.126 personen in België aan Covid-19 overleden (een toename met 18 in vergelijking met gisteren). Tussen 29 september en 5 oktober stierven dagelijks gemiddeld 12 mensen aan het virus. Dat zijn er 5,1 meer dan het gemiddelde van de voorgaande week.

In de ziekenhuizen werden de voorbije week gemiddeld elke dag 96 nieuwe patiënten opgenomen, een stijging met 38,6 procent. Volgens de meest recente cijfers worden 1.110 ziekenhuisbedden ingenomen door Covid-patiënten, van wie er 213 intensieve zorgen nodig hebben.

Kinderopvang
Ouders van kinderen die in quarantaine moeten omdat (een deel van) hun school of kribbe sluit wegens corona, zullen voortaan een beroep kunnen doen op tijdelijke werkloosheid omwille van overmacht. De Kamer heeft daarvoor donderdag het licht op groen gezet. Enkel N-VA stemde tegen.

Limburg kleurt ook roder
De nullen verdwijnen van de tabel als sneeuw voor de zon. In Limburg zijn er slechts drie gemeenten “wit’, de rest begint steeds roder te worden. Dat wil zeggen: meer besmettingen. Heel concreet: In Sint-Truiden zijn sedert de uitbraak al 825 mensen besmet en dat is een stijging met 8 eenheden ten opzichte van gisteren. Het R-getal bedraagt 3,890, dat wil zeggen dat één besmette persoon er momenteel drie andere besmet. Hasselt (892, +20, R 1,720) en Genk (855, +11, R 1,600) zullen waarschijnlijk ook hun R-getal zien stijgen de komende dagen.

Volgens de laatst beschikbare cijfers liggen er in de Limburgse ziekenhuizen momenteel 41 coronapatiënten, waarvan 7 op de intensieve en één zieke beademd wordt. Dat betekent een wekelijkse toename met 64%.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Corona
Gemiddelde ziekenhuisopnames lager dan 200

Gemiddeld worden nu elke dag iets minder dan 200 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt donderdagochtend uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Ook met het aantal besmettingen en overlijdens blijft het de goeie kant opgaan. Volgens de gegevens die Sciensano deze morgen bekend maakte, worden gemiddeld 198 …

Corona
Cijfers blijven goede kant op gaan

De coronacijfers gaan nog altijd de goede kant op. Dat bleek woensdagochtend uit de voorlopige cijfers van Sciensano. In de periode van 22 tot 28 november raakten gemiddeld 2.305 mensen per dag besmet met Covid-19, een daling met 29 procent. Ook het gemiddeld aantal overlijdens blijft dalen. Het meest recente zevendaagse gemiddelde geeft 123 overlijdens …

Corona
Slechts 746 besmettingen erbij in ons land

De coronacijfers in ons land blijven dalen. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. In de periode van 21 tot 27 november raakten gemiddeld 2.323 mensen besmet met Covid-19, een daling met bijna een derde. De positiviteitsratio – of het percentage positieve testen op het totaal aantal uitgevoerde testen …

%d bloggers liken dit: