Gisteren is bij Punch Powertrain de productie opgestart van onderdelen voor een nieuwe, hypermoderne e-DCT transmissie. Na een moeilijke periode is er opnieuw zekerheid bij Punch Powertrain inzake de toekomst van het bedrijf en de tewerkstelling. Er staan zelfs 250 vacatures open.

De beslissing om de onderdelen van de nieuwe, geavanceerde e-DCT transmissie in Sint-Truiden te laten produceren geeft het Truiense bedrijf opnieuw de nodige ademruimte om te kunnen groeien. De versnellingsbak zal in de loop van het jaar geïntroduceerd worden in hybride en plug-in hybride voertuigen van verschillende automerken zoals Opel, Jeep, Citroën, Peugeot, Alfa Romeo en Fiat. Het gaat om 1,2 miljoen versnellingsbakken die worden geassembleerd in Frankrijk en Italië. In het kader van de opdracht werd de voorbije jaren fors geïnvesteerd: 9,5 miljoen euro in een nieuw testcentrum en 45 miljoen euro besteed aan nieuwe machines. Om de verwachte productievolumes te halen werft Punch Powertrain 250 extra werknemers aan.

De e-DCT zorgt voor een CO²-besparing van 20 procent. De transmissie bevat 15 procent minder onderdelen en is hij 7 procent lichter.

Foto © Media Haspengouw