Hasp-O Centrum laat haar schoolgebouw op de abdijsite renoveren. Het internaat en de woonst van pater Jef blijven wat ze zijn, maar de volledige vierde verdieping wordt gestript en gerenoveerd. Alles moest er ontruimd worden. Gelukkig voor pater Jef kwamen de schooldirectie en de aannemer met een oplossing om het supergrote treinsporennet te laten staan. “Ze gaan het inkapselen en er stellingen rondom zetten, zodat we de hele opbouw van mijn treinenpark van destijds gewoon kunnen laten”, aldus een gelukkige pater Jef.

Ruim 5 decennia lang heeft pater Jef Vroninkx uit Sint Truiden met zijn jeugdvrienden van destijds een reuzecircuit uitgebouwd op de vierde verdieping van de school Hasp-O, het katholieke onderwijs waar hij nauw mee verbonden is. Het spoorwegennet is een unicum. “Maar het afbreken ervan en nadien terug opbouwen, al die stukjes, het had me ongetwijfeld tobberij bezorgd. Gelukkig komt de aannemer met het voorstel om de stellingen rondom het circuit te bouwen en in te kapselen, zodat alles veilig kan blijven staan.”

Pater Jef is de school en de aannemer ontzettend dankbaar. “Ik heb in al die jaren veel voor de school gedaan, en ik vind het erg fijn dat ze nu dit voor mij doen. Er moet enkel wat meubilair weg maar ook dat gaan de sterke gasten van de aannemer voor mij doen. Op je 87ste is dat nogal moeilijk hé”, knipoogt hij.

Bekijk hier het spoorwegennet van pater Jef en zijn vrienden.

https://youtu.be/LEBw_dvoD2c?si=8PzhDcQOB2evjOQ5