Op deze Kerstdag genieten we in Haspengouw van fijne momenten met familie en vrienden. De voorbije dagen stuurden heel wat Truienaren hun mooie wensen door naar onze redactie, of kwamen ze live op de regionale radio Trudo FM hun kerst- en nieuwjaarswensen overmaken. Een mooi gebaar van Maryse, Estelle, Lien, Mia, Kris, Bart, Aiko, Robby en zovele andere Truienaren. Wie zijn ze en wat wensen ze voor u en mij in deze tijd van Kerst en Nieuw? Een overzicht.

(Klik op de foto om te vergroten) (Beelden rdc tenzij anders vermeld)

 

 

“Heel veel groeten en fijne feestdagen vanuit Italië voor iedereen in my home town!” (Britt Herbots, volleybalster) foto ©  Maurizio Anatrini

 

“Warme feestgroeten voor alle leerkrachten en leerlingen van onze Daltonschool. We zijn een fantastisch team tesamen!” (Kris Selis, directeur)

“Ik ben op pensioen en mis de keinger nog elke dag. Daarom ga ik in 2024 starten met het geven van lessen in het plat sinttruins. Ons dialect mag niet verloren gaan en moeten we doorgeven aan de keinger.” (Gepensioneerd directeur Germaine Plevoets)

 

          “2023 was een druk maar heel goed jaar omdat ik met Catarakske 2.0 gelanceerd ben in Sint-Truiden. Ik bedank de Truienaren voor de vele positieve reacties. Fijne feesten voor iedereen!” (Jo Van Vlaanderen, uitbater & DJ)

 

          “De beste wensen voor iedereen, en in 2024 gaan we met BNI Blossom het ondernemerschap in Haspengouw nog versterken. Een goed jaar gewenst voor iedereen!” (Bart Van Hiel, ondernemer)

 

          “Warme wensen voor iedereen vanwege de vrijwilligers van de Wereldwinkel Oxfam. Vergeet ons niet hé. We zitten achter de Groenmarkt in het Meinstraatje aan de abdij met een heel mooie winkel” (Nadine)

 

“Wij dromen om in 2024 opnieuw landskampioen in de hoogste klasse bij de Dames te kunnen worden, en liefst ook de Beker van België weer binnen te halen. De honger is groot! We willen alle Truienaren een sportief 2024 toewensen. Kom zeker eens kijken naar onze wedstrijden want handbal is gewoon machtig!” (Estelle Ghijsens en Aiko Schepkens van Handbal Sint-Truiden).

 

          “Bedankt aan de lezers en luisteraars die zo positief reageerden op ons nieuw paradepaardje, de Ola Pola rum. We wensen iedereen een fijn jaaruiteinde en een goede start van het nieuwe jaar” (Carl en Edu van Zoergin & Ola Pola). 

 

          “Warme kerst- en nieuwjaarsdagen voor iedereen. Ik kom van Zoutleeuw speciaal naar Sinttruin, een gezellige stad met veel fijne mensen. Een goed 2024 aan iedereen!” (Lien)

 

     “Ik heb een mooi jaar achter de rug omdat ik de marathon in New York heb uitgelopen. Dat heeft 6222 euro opgebracht voor de Clini Clowns organisatie. Ik ben heel slechtziend maar ik leef heel graag in onze stad. Ik hoop wel dat ze in 2024 toegankelijker wordt voor mensen met een beperking, en dat er stappen vooruit worden gezet in de inclusie. Voor iedereen een gelukkig 2024!” (Robby, onthaalmedewerker wzc Meiland)

 

        “Ik kijk uit naar 2024 omdat we dan met zowel Het Neigemènneke als De Boddelkèèr opnieuw naar buiten zullen komen, natuurlijk in het plat sinttruins. Het is een mooie taal die we in ere moeten houden. Ik wens iedereen een gezond en gelukkig 2024 toe met veel dialect.” (André Pictoel van Het Neigemènneke en De Boddelkèèr) dialect)

 

         “We willen de mensen van Velm en van ons mooie Haspengouw bedanken om ons te steunen met ‘kwafeurs’. Onze actie met de ergonomische haarborstels, verbonden met een sterrenkindje, loopt nog door. Zo willen we een deel van de opbrengst schenken aan Boven de Wolken. Een goed jaar gewenst voor iedereen!” (Davina, Maria Laura en Hilde)

 

          “De beste wensen voor het nieuwe jaar 2024! En een propere wagen gewenst, ho ho ho ho!” (Jeroen en de Kerstman)

 

         “Ook in 2024 staan we klaar om met kinderen, jongeren en volwassenen aan de slag te gaan bij Artac. We hebben een ruim aanbod voor elke Truienaar. Onze kunstacademie op de Luikersteenweg in De Loods laat kunst en cultuur samensmelten met een diepgewortelde toewijding aan gemeenschap en creatieve expressie. Wij zijn een dynamische non-profitorganisatie die gedreven wordt door een enkelvoudige, maar krachtige visie: kunst toegankelijk maken voor iedereen. Happy 2024!” (Faye en Noah)