Op 8 mei kan je in Borgloon naar een benefietconcert ten voordele van de vzw Limburg supports Ukraine. Het gaat om een initiatief van Animus vzw, Okso vzw, het gemeentebestuur en het ereconsulaat voor Oekraïne in Hoepertingen.

Het concert vindt plaats in de pas gerestaureerde Sint-Odulphuskerk op het Speelhof, in hartje Borgloon. Geertje Podevyn, geen onbekende in muzikale middens, zal er viool spelen. “In de speciale sfeer van de kerk komen viool en harp erg goed tot hun recht”, zegt Podevyn, die Aurelie Viegas op harp naast zich krijgt. “Samen zullen we het publiek meenemen op een muzikale reis van Borgloon tot Kiev onder het motto ‘Vrede voor Oekraïne’. En er zijn ook enkele sprekers die het geheel komen kaderen, zoals de ereconsul Kris Beckers, burgemeester Jo Feytons en Nadja Derewianka van de vzw Limburg Supports Ukraine.” Het Benefiet concert is gratis, maar je dient wel op voorhand je plaats te reserveren via geertjep@yahoo.com

Donaties en vrije giften, kunnen gestort worden op BE72 7350 6021 0716 van vzw Limburg supports Ukraine met vermelding van naam en adres (fiscaal attest).

Aan het ere-consulaat in Hoepertingen blijven de goederen toestromen. Vrijwilligers sorteren en herverdelen.