Filip Moers laat in een persbericht aan onze redactie weten dat hij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober aanstaande lijstduwer zal zijn bij “Vooruit”.

“Mijn hart voor onze mooie stad,  de zeer precaire financiële situatie waarin we verkeren en het nieuwe gemeentedecreet, hebben mij uiteindelijk toch overhaald:  Ik zal mij nog een laatste keer ‘smijten’ voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober.”

“Onze stad heeft de voorbije jaren zware klappen gekregen en heeft, nu meer dan ooit, nood aan een ervaren leider. Zonder twijfel is dit voor mij Ludwig Vandenhove. Het nieuwe decreet bepaalt dat de grootste partij het initiatiefrecht heeft om een nieuwe coalitie te vormen. Binnen deze partij wordt de persoon met het hoogst aantal naamstemmen automatisch burgemeester. Als we de stad terug op de rails willen krijgen, is het nodig dat we met Vooruit de sterkste worden. Het zal alleszins een heel moeilijke legislatuur worden.

Het geld is op en de beperkte noodzakelijke investeringen zullen evenwichtig en eerlijk moeten verdeeld worden over het centrum en de deelgemeenten. Dat is heel belangrijk voor mij.

Vandaar dat ik de beslissing heb genomen om samen met Ludwig Vandenhove als lijsttrekker en een heel sterk team samengesteld uit nieuwe, jonge en ervaren kandidaten als lijstduwer te fungeren op 13 oktober.”

Moers, die dit jaar 64 wordt, staat bekend als een dossierkenner en heeft in het verleden vaak gewezen op de steeds verslechterende financiële situatie van de stad Sint-Truiden. Bij eerdere verkiezingen behoorde hij steevast tot de politici met de meeste naamstemmen. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 behaalde hij maar liefst 1927 stemmen.