Wat zegt Melissa Depraetere, voorzitter bij Vooruit, in een verkiezingsaffiche? “Oude rotten bij N-VA, veel vrouwen bij Vooruit.” En in de campagne beweert Vooruit ook nog eens dat Sammy Mehdi (cd&v) tegen vrouwenrechten is en terug naar de Middeleeuwen wil (dixit de voorzitster in De Zevende Dag). Vooruit is gestart met een wel heel bitsige verkiezingscampagne.

 

Maandenlang drong Melissa Depraetere, nationaal voorzitster bij Vooruit, erop aan om het over de inhoud te hebben en niet over Conner Rousseau. Met de verkiezingen van 9 juni in zicht heeft de Leading Lady van de socialisten het geweer van schouder veranderd en kiest ze voor goedkope slogans, die trouwens niet kloppen. De affiche over oude rot Theo Francken zegt genoeg. Kijken we even niet naar de relatief jonge snaak Francken (45 jaar) van N-VA, maar naar de mandatarissen bij Vooruit: Frank Vandenbroucke (68), Willy Claes (85), Ludwig Vandenhove (65),… het zijn allemaal oude rotten maar sterkhouders in de partij Vooruit. En wat met de vele, vaak jonge vrouwen in andere partijen.

Ook de aanval op cd&v-voorzitter Sammy Mahdi is bijzonder ongepast en laag bij de grond. Dat er een inhoudelijk debat over abortus gevoerd kan worden is voor niemand een probleem. Maar waarom een coalitiepartner verwijten dat die tegen vrouwenrechten is en terug naar de Middeleeuwen wil? Het ziet ernaar uit dat we voor een bijzonder smerige, bitsige en leugenachtige verkiezingsstrijd staan.

In beeld hieronder:  het campagnebeeld van Vooruit over Sammy Mahdi