Als kandidaat-burgemeester van Open Vld Sint-Truiden trapte schepen Pascy Monette de campagne af voor de lokale verkiezingen van 13 oktober 2024. Met de slogan “JA! Sint-Truiden maken we samen” wil Monette een verbindende burgervader zijn. “We gaan de financiën gezond maken en samen met de burgers opnieuw een warme stad maken.”

Op de kieslijst komen er gevestigde namen zoals Pascy Monette zelf en schepen Hilde Vautmans. Daarnaast staan er ook nieuwe namen op de lijst. De officiële namenlijst ontving onze redactie nog niet. Zo circuleert de naam van de zoon van gewezen cd&v’er Bert Stippelmans. De campagne zelf werd afgetrapt in het JA!-huis, het campagnehoofdkwartier van Open Vld op de hoek van de Stapelstraat en de Grote Markt (het vroegere pand van Lingerie An). Er werd opvallend gestart met een voor de gelegenheid aangepaste slogan “Vrouwen maken Sint-Truiden” omdat het ook Ladies’ City Day was. “Operazangeres Kelly Poukens zong de aria ‘O mio babbino caro’ van Puccini. Daarin vraagt een dochter aan haar vader of ze mag trouwen, net zoals vrouwen ooit toestemming moesten vragen om van alles en nog wat. “Zo hebben ze ook moeten strijden tot 1948 voor het vrouwenstemrecht”, zegt Monette.

Toekomstkracht

“De Open Vld-ploeg trekt naar de verkiezingen met maar één doel”, zegt Pascy Monette. “En dat is Sint-Truiden en haar inwoners toekomstkracht geven door alle uitdagingen creatief en ondernemend aan te pakken, en samen een warme stad te maken door iedereen te laten deelnemen en te verbinden. We willen dat mensen in alle vrijheid verantwoordelijkheid op zich kunnen nemen, solidariteit nastreven en samen kiezen voor duurzaamheid. Met onze ploeg die bestaat uit 35 tinten blauw, met diverse achtergronden, diverse talenten en diverse expertises moet dat lukken.”

Inhoudelijk gaf Monette enkele belangrijke krijtlijnen aan voor wat zijn partij betreft. “Ik denk dan onder meer aan het herstellen van de financiële gezondheid van de stad, het bevorderen van veiligheid, het organiseren van meer inspraak en samenwerkingen met de burger, het stimuleren van werken en  ondernemen in eigen stad en regio, het uitwerken van een ruimere zorgcommunity en bovenal het garanderen van een warm sociaal beleid voor alle inwoners.”

Dialoog

De kandidaat-burgemeester zal de komende weken en maanden met de inwoners van Sint-Truiden in dialoog gaan. “Ik ga met de Truienaren bespreken hoe we samen onze stad kunnen uitbouwen tot een plek waar het aangenaam is om samen te leven. Ik nodig bij deze iedereen uit om met mij en mijn ploeg in de komende maanden van gedachten te wisselen tijdens onze JA!TOUR in alle dorpen of  in ons JA!HUIS”, besluit Pascy Monette.