Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeerde de voorbije maanden miljoenen euro’s in scholenbouw in Limburg. Van november tot nu bedraagt dat al 8,5 miljoen euro. In totaal zal er deze regeerperiode een recordbedrag van € 3 miljard geïnvesteerd worden in gans Vlaanderen”, aldus de minister.

Vlaanderen trekt deze regeerperiode 500 miljoen euro extra uit voor scholenbouw. In totaal zal er voor schoolinfrastructuur 3 miljard euro geïnvesteerd worden. Een nooit geziene investering in het Nederlandstalig onderwijs, met een focus op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn.

Voor Limburg investeert deze maand alleen al 5,5 miljoen euro in scholenbouwprojecten. “Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken”, aldus Weyts (N-VA). “Dankzij deze projecten zullen honderden leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen. In 6 Limburgse scholen wordt meer dan € 100.000 geïnvesteerd in scholenbouw. 8 andere scholen krijgen meer dan € 10.000, vaak voor kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van het sanitair.”

Sint-Truiden / Nieuwerkerken

Zo krijgt Hasp-O Centrum 759.000 euro om de schoolgebouwen in de Plankstraat op de abdijsite te renoveren (foto bovenaan en onderaan). Het gaat om een verhoging op een eerder toegekende subsidie. Die werken zijn trouwens al bezig. Ook Vrije Basisschool De Boomhut krijgt bijna 50.000 euro voor de renovatie van het sanitair. Eerder ging er ruim 88.000 euro naar de Vrije Basisschool Sint-Jan Berchmans voor een nieuwe centrale verwarming. En in Nieuwerkerken kreeg BS kozen-Wijer 37.500 euro, eveneens voor een twee nieuwe gasketels voor de verwarming.

Beelden © rdc