Vandaag starten we met een flinke regenzone die omstreeks 6 uur over Zuid-Limburg trekt. Het blijft de ganse dag wisselend tot zwaarbewolkt met buien. En in de namiddag zelfs continue regen. De wind is eerst zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten. Rond de middag ruimt de wind snel naar het noordwesten en wordt hij vrij krachtig tot soms krachtig. De maxima worden ’s middags bereikt en liggen rond 7 à 10 graden. In de loop van de namiddag wordt het gevoelig frisser.

In de loop van de nacht wordt het opnieuw overwegend droog en klaart het in de meeste streken uit. We verwachten gladde wegen door de vorming van ijsplekken. Het wordt een zeer koude nacht met temperaturen die teruglopen naar waarden naar -5 graden in Haspengouw. De noordwestenwind zwakt geleidelijk af.

Weekend start met gladde wegen

Zaterdag krijgen we een koude ochtend en op de baan aangevroren ijsplekken. Kijk best goed uit voor gladde wegen.

Het wordt daarna zonnig met in de loop van de namiddag meer hoge wolkenvelden. Het blijft vrij koud overdag met temperaturen die niet hoger reiken dan 4 graden. De wind is zwak en veranderlijk.

Zondag zijn er eerst veel wolken met kans op wat winterse neerslag. Later wordt het veelal droog en krijgen we zachtere maxima in Zuid-Limburg tussen 7 en 10 graden. De wind waait matig tot soms vrij krachtig.

Maandag hangt er veel bewolking en wordt het wisselvallig met perioden van regen of buien, maar wel met een vrij krachtige zuidwestenwind. Het wordt nog wat zachter met maxima van 11 tot lokaal 16 graden.

Dinsdag en woensdag verwachten we opnieuw perioden van (soms intense) regen, al blijft de timing hiervan nog wat onzeker. Het wordt zo’n 6 tot 12 graden bij een nog steeds goed voelbare westen- tot zuidwestenwind.