• Vrijdag 16 december, 10.30 uur

De voorbije uren kregen we lage wolken met nevel en lokaal wat lichte sneeuw. De huidige temperatuur schommelt rond het vriespunt. Later op de dag bestaat de kans dat er opnieuw opklaringen komen, maar die is eerder klein. De kans op plaatselijke rijm- of ijsplekken blijft bestaan. De maxima liggen rond het vriespunt. De wind is overwegend zwak uit veranderlijke of noordelijke richtingen.

Ook vanavond en vannacht blijven we wellicht hangen in die lage bewolking. Het blijft oppassen voor rijmplekken. Wat sneeuwvlokjes zijn niet uitgesloten. Het is alweer zeer koud met een Haspengouws minimum van -6 tot -8 graden. De zwakke veranderlijke wind draait in de loop van nacht naar zuidelijke richtingen.

Zaterdag maken, na opnieuw een zeer koude ochtend, de aanvriezende nevel en mist geleidelijk plaats voor de zon. De maxima liggen rond het vriespunt. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidoost.

Zondag bereikt een regenzone Zuid-Limburg. De eerste neerslag kan echter nog winters zijn en lokaal eventueel aanvriezen. Op het einde van de dag liggen de temperaturen rond het vriespunt; wellicht nèt iets erboven. De wind waait matig en ruimt van zuidoost naar zuid. Zondagnacht stijgen de temperaturen en kan er behoorlijk wat regen vallen.

Foto’s © TruiensNieuws