12DE INNOVATIECAMPAGNE VOOR LAND- EN TUINBOUWERS

In de rand

Op 1 januari 2020 startte de 12e innovatiecampagne van het Innovatiesteunpunt voor landbouw en platteland.
De campagne richt zich tot alle land- en tuinbouwers die een vernieuwend project of idee willen realiseren op hun bedrijf.

Gezocht: innovators zoals Pieter

Innovatie opent nieuwe perspectieven voor het eigen bedrijf en innovatieve ondernemers inspireren vaak ook hun collega’s. Het Innovatiesteunpunt ondersteunt daarom graag creatieve ondernemers bij de realisatie van hun ideeën.

Zoals Pieter uit Hooglede. Samen met designer CIDES uit Brugge gingen hij en echtgenote Heidi op zoek naar een oplossing voor hun tweede klasse prei, zo’n 30 ton die nu grotendeels niet verkocht raakt.

In samenwerking met Ae Jin Huys ontwikkelen ze Leekchi: gefermenteerde prei op Koreaanse wijze.  Leekchi komt van ‘kimchi’, het woord voor gefermenteerde groentebereidingen.

In 2018 werd hij samen met 9 andere bedrijven bekroond tot ‘winnaar Innovatiecampagne’.   Je vindt de andere winnaars terug op onze site.

Ruimte voor innovatie

De Innovatiecampagne 2020 richt zich op innovatieve ideeën en realisaties vanland- en tuinbouwers in de meest ruime zin van het woord. Het kan gaan om

  • productinnovatie en procesinnovatie in zowel de dierlijke als de plantaardige sector,
  • nieuwe concepten voor neventakken op land- en tuinbouwbedrijven,
  • oplossingen voor milieuproblematieken,
  • zelf ontworpen mechanisatie of technologie,
  • ideeën voor de toepassing van nieuwe technologieën (zoals smartfarming of big data), …

Onder het thema ‘ruimte voor innovatie’ gaat het Innovatiesteunpunt dit jaar op zoek naar de beste uitgewerkt innovaties en naar goede ideeën in de ontwerpfase.

Een goed idee? Deelnemen kan tot 29 februari middernacht.

Deelnemen doe je door vóór 29 februari middernacht online in te schrijven via het inschrijvingsformulier op www.innovatiecampagne.be

Bekroning

Op basis van telefonische contacten en bedrijfsbezoeken worden vijf winnende innovaties uit de inzendingen geselecteerd. Deze winnaars worden beloond met een financiële ondersteuning
van 5000 euro en met begeleiding door een consulent van het Innovatiesteunpunt.

Proclamatie

Iedere winnaar wordt gehuldigd op de provinciale innovatie-avond van zijn of haar regio. Het Innovatiesteunpunt organiseert deze avonden in samenwerking met KBC. Zij zullen plaatsvinden in het najaar van 2020.

Meer info:

Stijn Bossin, Stijn@innovatiesteunpunt.be, 0476 93 21 71

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

In de rand
BelOrta viert International Apple Day met een appeltje voor onderweg

Maandag 21 oktober staat wereldwijd in het teken van de International Apple Day. Reeds sinds 1990 word deze mondiale appel-hoogdag gevierd met verschillende appelgerelateerde evenementen en wedstrijden over de hele wereld. Dit jaar mengt ook Belorta zich in de festiviteiten en laten we graag iedereen meevieren. Een appeltje voor onderweg …

In de rand
10
Truienaars verbaasd over factuur Limburg.net

In onze inbox regent het vragen over de factuur over Limburg.net. Velen hebben deze factuur pas in januari laatstleden betaald en kregen vandaag al een nieuwe factuur in de bus. “Te betalen voor 26/10/2019” staat vermeld op de nieuwe betalingsuitnodiging. “Heeft Limburg.net geld nodig?” Is een vraag die enkelen zich …

In de rand
1
Jonge boompjes Stationsstraat hebben het moeilijk na hittegolf

Dat de hittegolf niemand spaart, blijkt nog maar eens uit deze beelden. De nog niet zo lang aangeplante boompjes in de Stationsstraat hebben het moeilijk om met de warmte om te gaan. Beelden W.G (waarvoor dank!)