Zowel Hasselt als Sint-Truiden gaan in hun kerstaanbod een schaatsbaan voorzien. Zo pakt de stad Hasselt uit met de 14e editie van Winterland met een overdekte schaatsbaan van maar liefst 1000 vierkante meter. Centraal op het Kolonel Dusartplein komt er een grote kunststofkerstboom. Ook in Sint-Truiden komt er een schaatsbaan en die zal op ecologische leest geschoeid zijn.

De stad Hasselt is volop bezig met de voorbereiding van de Winterland die nu al haar 14e jaar ingaat. Van 18 november tot 2 januari zal het Kolonel Dusartplein baden in een volledige kertsfeer. Er komt een grote kunststofkerstboom met led-verlichting in het midden van het Kolonel Dusartplein. De blikvanger blijft het gigantisch reuzenradHet wondermooie zicht op Hasselt maakt het dé selfiespot bij uitstek. Daarnaast is de overdekte schaatsbaan van ruim 1000 m² naast het Grand Café een absolute topper. De mega-oppervlakte geeft extra vrijheid en veel schaatsplezier. Ze is bovendien overdekt, met een volledig transparant dak zodat er bij slecht weer kan geschaatst worden. De schaatsbaan is energiezuinig door de aluminium constructie. Een greep uit de overige attracties: Grand Carrousel, een kersttreintje voor kinderen tot 10 jaar, Christmas Hotel, Santa’s Ghost Villa, Christmas Flight en Santa’s Labyrint.

Groenmarkt

De stad Sint-Truiden centraliseert haar kerstaanbod op de Groenmarkt. Naast een ecologische schaatsbaan komt er ook een reuzekerstboom waar bezoekers een drankje kunnen drinken en zijn er eetstandjes voorzien. Tijdens de koopweekends wordt er straatanimatie voorzien. “We gaan samen voor een sfeervolle en warme binnenstad met tal van activiteiten”, zegt waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch. “Wat het schaatsen betreft voorzien we familie schaatskaarten waardoor de gezinnen tegen een voordeliger tarief meermaals kunnen komen schaatsen. Zo komt ook de Kerstelfenzoektocht terug en staan er verschillende muziekavonden gepland met als apotheose de grootste openlucht Après Ski van het land op 26 december. ”

Praktische info Hasselt:

Winterland Hasselt – Kolonel Dusartplein – van 18 november tot en met 2 januari

Schaatsen – elke dag van 10 uur tot 22 uur – inkomticket is geldig voor een ganse dag à 4,50 euro

De Kerstman maakt een grootse intrede in Hasselt op 8 december. Vanaf dan is het Huis van de Kerstman is dagelijks tussen 12 uur en 20 uur geopend tot en met 30 december 2021.

Praktische info Sint-Truiden:

Truiense Nostalgie – Groenmarkt – van 9 december 2022 tot en met 8 januari 2023

Schaatsen – openingsuren onbekend (we vragen het na) – inkomtickets – voorlopig nog geen informatie wat betreft de prijs

In beeld (foto): Schaatsbaan in Sint-Truiden van vorige editie © Rudi De Cock