In Limburg kwamen de PVDA-militanten samen om de politieke krijtlijnen uit te tekenen voor de volgende vijf jaar. Ze verkozen een nieuwe provinciale raad, met Aurelie Decoene als nieuwe provinciale voorzitter voor PVDA-Limburg. Aurelie Decoene is 39 jaar, woont in Hasselt en heeft twee zoontjes. Ze is economist en politicoloog van opleiding en de liefde deed haar richting Limburg volgen.

Meer arbeiders, meer jongeren en meer vrouwen. Dat blijkt opvallend uit de nieuwe samenstelling van de Provinciale Raad van de partij PVDA in Limburg. “Dit nieuwe team straalt de ambities van het provinciaal congres uit”, steekt kersvers voorzitter Aurelie Decoene van wal. “De PVDA wil resoluut meer plaats geven aan arbeiders, binnen de partij en ook in het parlement. Dit is onze eerste grote uitdaging. Arbeiders staan centraal in de productie van de welvaart maar mogen in deze maatschappij niet beslissen wat ermee gebeurt. Daar willen we verandering in brengen.”

Verjongen wordt in 2023 de tweede grote uitdaging voor Coenen. “In Genk zijn we een jaar geleden gestart met een afdeling van jongeren enkel onder de 25 jaar. Een eerste afdeling van RedFox – de jongerenorganisatie van de PVDA – is zopas gestart. Ze beginnen in februari aan een nieuwe campagne tegen racisme.” En Coenen ziet nog uitdagingen: “We willen vanuit Limburg een zitje in de Kamer veroveren bij de volgende verkiezingen. En ook op lokaal vlak willen we vooruit. Zeker ook in Sint-Truiden. In deze tijden van crisis is een consequent en authentiek links verhaal meer dan nodig. Voor een eerlijkere verdeling van de welvaart, een menswaardige zorg, een recht op pensioen, betaalbare woningen, betrouwbaar openbaar vervoer. Op al die punten gaan we achteruit de laatste jaren. Wij hebben een visie die vooruitgang terug mogelijk maakt en we gaan die met veel enthousiasme verder uitdragen,” besluit Coenen.

Foto © Jean Luc Bousmans