Carl Nijssens heeft bij cd&v Sint-Truiden zijn ontslag ingediend. Het gemeenteraadslid leefde al jaren op gespannen voet met de top binnen zijn partij. Die wilde een procedure opstarten om Nijssens te schorsen. “De partijtop hier in Sint-Truiden wilde mij vleugellam maken. Het uitsluiten van de fractie en het kinderachtige gedoe wogen mentaal heel zwaar door.” Nijssens zal vanaf nu in de gemeenteraad als onafhankelijke zetelen. “Want mijn engagement voor de Truienaar, dat blijft!”

Gemeenteraadslid Carl Nijssens kreeg te horen van cd&v Sint-Truiden (met daarin onder andere Veerle Heeren, Ingrid Kempeneers, Peter Borgs en Bert Stippelmans, nvdr.) dat er een procedure wordt opgestart om hem te schorsen. Het raadslid wil die lange weg niet gaan en houdt de eer aan zichzelf. Hij heeft zijn partijkaart teruggegeven. Nijssens wordt sinds de verkiezingsuitslag van 2018 (waarbij hij veel voorkeurstemmen haalde) systematisch aan de kant geschoven. “Men gunde mij geen schepenambt ondanks mijn hoge aantal voorkeurstemmen. En de autoritaire aanpak binnen cd&v en de pesterijen om mij te dwarsbomen verhinderen dat ik nog aan positieve politiek kan doen. Ik kreeg geen uitnodigingen meer voor vergaderingen. Ik kreeg geregeld telefoon of ik alsjeblieft wilde wegblijven. Een tijdje geleden heeft Veerle Heeren nog gevraagd om van stoeltje te wisselen in de gemeenteraad, omdat ze niet meer langs me wilde zitten. Dat is allemaal zo vermoeiend en kinderachtig. Ik ben er door die pesterijen bijna mentaal en fysiek onderdoor gegaan. Ik kon ‘s nachts niet meer slapen. Mijn vrienden en familie hebben me aangeraden om uit die wespennest te stappen.”

(Lees verder onder de foto)

In beeld: “Ik wilde niet meedoen met het goedkeuren van Veerle Heeren haar fouten en moest daarvoor boeten” (Carl Nijssens)

Operatie beschadiging

Het begon al na de verkiezingen van 2018 toen de partijtop Nijssens geen schepenambt gunde. Ook tijdens het vaccinatieschandaal rond Veerle Heeren mocht Nijssens, nochtans na Heeren met het meest aantal voorkeurstemmen, geen burgemeester worden van de cd&v-top.  Nog volgens Nijssens was de volgende stap nu hem veel schade toe te brengen. Letterlijk? Fysiek? “Ik kan het niet bewijzen maar de banden van mijn auto zijn al negen keer plat gestoken. De muren van mijn woning zijn beklad geweest. De afgelopen jaren zijn moeilijk geweest omdat er heel wat persoonlijke aanvallen onder de gordel geweest zijn. Ik heb moeten vaststellen dat de waarden waarvoor ikzelf in de politiek ben gestapt, niet meer stroken met die van cd&v Sint-Truiden. De opeenvolging van politieke schandalen en het gebrek aan dialoog en openheid hebben me doen besluiten mijn lidkaart in te dienen.”

(Lees verder onder de foto)

In beeld: “Ik hou van Sint-Truiden. Ik heb me 28 jaar lang geëngageerd binnen cd&v en zal dat nu doen buiten die partij. Ik wil met en voor de Truienaar verder bouwen aan onze mooie stad” (Carl Nijssens) 

Voor de Truienaar

De leden van de partijtop mochten dan wel in 2018 hun rug hebben gekeerd, Nijssens bleef in de Truiense politiek positieve voorstellen naar voor schuiven en stemde mee met de meerderheid als het voor hem een goed voorstel betrof, maar stemde ook al eens mee met de oppositie als hij hun idee genegen was. “Ik zal zetelen als onafhankelijke in de gemeenteraad”, vervolgt Carl Nijssens. “Ik blijf mijn mandaat onafhankelijk en positief uitoefenen. Politiek is mijn passie. We zullen zien wat er op ons pad komt. Mijn engagement voor de Truienaar blijft! Met hart en ziel voor elkaar en onze stad”, besluit Nijssens.

Foto’s © Rudi De Cock