Op 14 oktober trekt de Truienaar naar het kieshokje en de verkiezingskoorts is hoog. Schepen Stippelmans wijst N-VA Sint-Truiden publiekelijk de vinger op zijn facebookpagina naar aanleiding van een toegevoegd agendapunt over Punch Powertrain.

 

Op de gemeenteraad van 4 juni gooide de n-va fractie bij monde van Jo François en Jelle Engelbosch een voorstel op tafel om onmiddellijk wijzigingen in het ruimtelijk uitvoeringsplan van de gemeente aan te passen zodat evenemententerreinen in onze industriezones kunnen gebruikt worden voor de uitbreiding van het bedrijf Punch Powertrain. Een bedrijf dat volgens de N-VA fractie al aanbiedingen kreeg in Maasmechelen en Sint-Truiden dreigde te verlaten.
“Onzin,” zo klonk het aan de kant van burgemeester Veerle Heeren,” Punch stuit letterlijk en figuurlijk op zijn grenzen binnen het industriegebied  waar ze nu zitten. Niet alleen door natuurgebied maar ook omdat het lokale ruimtelijk uitvoeringsplan daar stopt en dat van de provincie start. “ Heeren maakte hard dat er al verschillende gesprekken met Punch en LRM waren geweest om de bouw van een testbaan te verzekeren maar dat deze bouw tijd in beslag zou nemen. “Niet snel genoeg,” reageerde de N-VA fractie.

CEO van Punch Powertrain, Cor Van Otterloo kon niet lachen met de politisering van het dossier. Hij reageert in het Belang Van Limburg:

” ..wij een stuk grond zoeken om er een ‘kombaan’, een testcircuit voor wagens, te bouwen. Dat kan niet op het industrieterrein Schurhovenveld in Sint-Truiden waar we nu gevestigd zijn. We kijken daarvoor wel naar het industrieterrein van Brustem. Dat zijn complexe onderhandelingen, omdat er behalve met het stadsbestuur ook met de provincie, LRM en mogelijk ook met landbouwers zal moeten gesproken worden. We zijn nog maar in het beginstadium van deze plannen. De bouw van een dergelijk circuit kan tot 2,5 jaar duren.”[1]

Schepen Bert Stippelmans gebruikte het artikel als basis voor een scherpe facebookpost:

“…Maandag kwam de Nva op de gemeenteraad met deze kwakkel
Beste Jo en beste Jelle het werk van Veerle in dit dossier is helder.
Geen straffe uitspraken, geen krantennieuws maar hard werken achter de schermen voor slechts een ding, tewerkstelling. Samen met collega Pascal heeft burgemeester Veerle al 6 jaar keihard gewerkt voor de versterking van bedrijven als Punch en anderen. Niet in de gazet komen maar werken. Blijkbaar was haar uitleg maandag niet voldoende om jullie te overtuigen
Jullie moeten beseffen dat platte politiek kan leiden tot enorme schade ook in de tewerkstelling bij 1000 Truienaars.”

Op het moment dat dit artikel werd geschreven waren er nog geen reacties van N-VA binnen. De verkiezingskoorts blijft ondertussen stijgen en zal zich duidelijk vooral op sociale media afspelen.

[1] Belang van Limburg 7 juni 2018