Matten tegen vlekken op Grote Markt:

Algemeen

Wie de Grote Markt oploopt ziet al snel dat het nieuwe al van de stenen af is. De witte Portugese tegels kregen na de opening van de vernieuwde Grote Markt al veel kritiek omdat ze snel vuil werden. Het gemeentebestuur gaat daarom gebruik maken van milieumatten.

Fractieleider sp.a, Filip Moers, bond al enkele keren de kat de bel aan over dit probleem. “De gebruikte stenen horen niet thuis op een openbare marktplaats,” zei hij. “Ze zijn te bleek en poreus en slorpen al het vuil op.” Moers was daarom ook niet te spreken over het feit dat dezelfde stenen ook op het nieuwe dorpsplein van Brustem zullen worden gebruikt.

Schepen van Publieke Ruimten, Bert Stippelmans (CD&V) reageerde kort door te melden dat voor de uniformiteit van de openbare ruimtes en na overleg met stadsbestuur en verantwoordelijke diensten de keuze voor de stenen is gemaakt. Nu koopt het gemeentebestuur ook milieumatten aan om de Markt van verdere vervuiling te beschermen.

“Het is opvallend dat de besmeurde plaatsen elke week vuiler worden,” zegt Stippelmans ,’ Maar niet alleen door de markt maar ook door andere evenementen ontstaan er vieze vlekken. Daarom gaan wij gebruik maken van milieumatten die we uitrollen voor kramen zoals bijvoorbeeld kramen met voedselwaren. Het is de bedoeling dat deze zowel op de Grote Markt als de dorpspleinen worden gebruikt.”

De schepen meldt ook dat het de verantwoordelijkheid is van de handelaars in de vernieuwde Luiker- en Stapelstraat om het voetpad voor hun zaak te onderhouden.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Weekend van de Klant 2020 in de stad van oer hàt!

Het Weekend van de Klant staat voor de deur, dit jaar op zaterdag 3 en zondag 4 oktober! De Truiense handelaars zetten hun klanten in de bloemetjes en verwennen shoppers met leuke acties, kortingen en attenties. Shop & The City zorgt daar bovenop voor extra beleving in de winkelstraten en een …

Algemeen
De politie van de zone Borgloon blijft controleren!

Controleren op alcohol achter het stuur, doet de politie niet om zoveel mogelijk mensen te beboeten, wel omdat ze iedereen bewust willen maken van het gevaar van rijden onder invloed van alcohol. Met slechts twee bestuurders die  dit weekend betrapt werden op overmatig alcohol achter het stuur, zijn we op …

Algemeen
Werken in Borlo Centrum

 In opdracht van Wegen & Verkeer Limburg zullen ter hoogte van het centrum in Borlo, N755 Thewitstraat, wegenwerken plaatsvinden van 5 oktober tot en met 9 oktober! De klinkers in het dorpscentrum zullen vervangen worden door asfalt. De omleiding zal gebeuren via de Jeuksestraat – Homsemstraat. De bushaltes “Jeuksestraat” en “Kerk” …

%d bloggers liken dit: