Minderbroederskerk is geen markthal

Algemeen

Volgend jaar verlaten de Minderbroeders Sint-Truiden. Schepen Bert Stippelmans is al enige tijd in gesprek met de broeders om de  herbestemming van de kerk en andere gebouwen in kaart te brengen. Open VLD heeft daar ook enkele ideeën over en lanceerde die gisteren via monde van Luc Withofs: De Minderbroederskerk als markthal.

Luc Withofs lanceerde het idee om van de Minderbroederskerk een overdekte markthal te maken die als aanvulling kon dienen voor de drukke zaterdagmarkt van onze gemeente. Hij verwees naar Barcelona en La Boqueria, een overdekte markthal vlakbij de Ramblas. Withofs kon rekenen op veel goedkeurende stemmen op Facebook maar toch ook veel kritische stemmen die uiteindelijk werden bijgestaan door schepen Stippelmans zelf. Hij reageerde scherp in het Belang van Limburg en noemde het voorstel ‘ Een amateuristische verkiezingskwakkel.

Link Facebookpost: https://bit.ly/2LrBDMr

De herbestemming van de kerk hangt nauw samen met het voorbestaan van het Minderbroedersmuseum, het enige erkende museum in onze stad. De gesprekken die nu lopen moeten erover waken dat de kerk (die op zich al veel toeristen trekt door zijn historische waarde) een nieuwe bestemming krijgt waar de paters mee kunnen instemmen. Zij waren niet te vinden voor het idee van een overdekte markthal.

Ondertussen laten enkele Truienaren even duidelijk hun mening gelden. Zo postte CD&V kandidaat Jan Vanderkerken een ludieke selfie vanop de Veemarkt met de boodschap: ‘Groeten vanop de overdekte Markthal.’ Secretaris sp.a Sint-Truiden Natascha Clerinx deed een gelijkaardige oproep.
Het idee om de oude vleeshal op de Veemarkt ook een herbestemming te geven leeft al enige tijd in Sint-Truiden. Gemeenteraadslid Gert Stas (sp.a) riep vorig jaar nog op om er een overdekt parkje van te maken of een overdekte markthal.

Link Facebookpost: https://bit.ly/2NLuYsW

Het is duidelijk dat Sint-Truiden veel plaatsen heeft met ontwikkelingspotentieel, hopelijk krijgen zij de bestemming die het beste bij hen past en worden zij niet het slachtoffer van de verkiezingsstrijd.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Een nieuwe wondere wereld wacht op jou!

Ben jij klaar voor een spiksplinternieuwe magische ervaring? Vanaf het begin van de traditionele adventsperiode zijn de zes Kerstmagie-kastelen allemaal in de ban van een volledig nieuw concept. Dus ook in Duras! Dit jaar dompelen we je onder in een wondere wereld voorbij jouw verbeelding. Kerstmagie wordt dit jaar van een …

Algemeen
De eerste competitiedag in provinciale

Een ploeg verdwijnt, Jong STVV, en één ploeg komt erbij, KVV Zepperen-Brustem Dames, zodat het aantal provincialers met 6 op peil blijft. Met dat verschil: de helft van onze provinciale ploegen … zijn vrouwen! Zepperen-Brustem opende in de hoogste provinciale reeks de debatten al op woensdag (wegens het bekervoetbal van …

Algemeen
Gravenhof Zepperen haalt zilver op interclub

Gisteren behaalde stal Gravenhof uit Zepperen een mooie zilveren medaille op de interclub. Vorige jaar waren de ruiters van Gravenhof goed voor brons, dit jaar hebben ze zilver. Een leuke trend, want wat zal het volgend jaar worden? En we mogen zeker niet vergeten dat het Gravenhofteam bestaat uit kinderen. Super …

%d bloggers liken dit: