Onze streek kende weer een topzomer met een divers aanbod aan activiteiten voor inwoners maar ook toeristen. Qua hotels en B&B’s geen gebrek in de omgeving maar wie met de camper op tour wilt, kent een ander verhaal. Hoog tijd voor verandering vond N-VA Sint-Truiden via monde van Nina Kvikvinia en Gino Libens.

In de ruime regio rond Sint-Truiden is vandaag nergens een camping.

Gino Libens: “Na de kust is Limburg de populairste vakantiebestemming in Vlaanderen.  Door het verblijfsaanbod te verbreden willen we ook kampeerders naar Sint-Truiden halen. Onze stad is de ideale uitvalsbasis om tijdens de jaarlijkse familievakantie de ruime Haspengouwse regio te verkennen.”  

Qua locatie ziet N-VA Sint-Truiden veel potentieel in domein Terbiest, een mooi groen stukje Sint-Truiden. Momenteel is het nog eigendom van het gemeenschapsonderwijs maar N-VA denkt dat een goed ruimtelijk uitvoeringsplan het domein een mooie bestemming zou kunnen geven.
”Maar er zijn nog andere mooie locaties met veel groen op ons grondgebied.” zegt Nina Kvikvinia “we laten alle pistes open. Maar dat het er komt, staat voor ons vast.”

N-VA Sint-Truiden hoopt dat haar voorstel bijval zal krijgen van de andere politie spelers in onze gemeente. Momenteel spelen we al een belangrijke rol in het toeristisch aanbod van Haspengouw. De camping zou dit alleen maar verankeren.