Nog een nieuwe partij bij de gemeenteraadsverkiezingen

Politiek

Heel wat inwoners lieten ons vandaag weten dat ze een pamflet in de brievenbus hebben gekregen, met daarin informatie over de oprichting van een nieuwe partij.

De partij heet “Roland Out Today”, of kortweg “ROT”. Tot op heden was er niets bekend over deze nieuwe partij, de oprichting zal dus wellicht nog zeer recent zijn.

Wie er effectief op de lijst staat is ook niet bekend, ze zullen alleszins hun hoofdverblijfplaats in Sint-Truiden moeten hebben aangezien het een initiatief is van Charlton supporters.

Op de pamfletten en op de website staat volgende info terug te vinden

n Januari 2014, nam Belgische zakenman Roland Duchâtelet Charlton Athletic Football Club over voor een gerapporteerde £16m (€18m). Dit is een voetbalclub met een lange en geweldige geschiedenis, maar een club die geen enkele binding en betrekking had tot zakenman Roland Duchâtelet.

Sinds zijn overname heeft Duchâtelet twee matchen bijgewoond. Hij heeft een strategie uitgewerkt op management gebied dat zeer ondoordacht is. Hij heeft trainers in dienst genomen en nog meerdere trainers ontslagen, vele spelers naar de club gehaald die niet goed genoeg waren en al helemaal niet in het Engelse spel van voetbal pasten. Deze verwarrende strategie zorgde voor een degradatie, supporters die de identiteit van CAFC kwijt waren met het gevolg dat er op korte tijd veertig procent minder abonnementen verkocht werden.

Al deze zaken deden ons vragen stellen: Waroom heeft deze rijke zakenman Charlton Athletic gekocht? Deze vragen heeft velen onder ons in de war gebracht, zo ver zelf dat een grote groep van Charlton fans acties ondernomen hebben om antwoorden te zoeken. De meeste informatie is op het internet gevonden, maar ook is er info die “face to face” bemachtigd is bij Roland Duchâtelet zelf in zijn thuisstad Sint-Truiden. Spijtig genoeg zijn daar geen belangrijke antwoorden uit voort gevloeid.

Ondanks dit alles, als resultaat van de vele vragen, is het ruimer begrip van de eigenlijke werking van Roland Duchâtelet wat duidelijker geworden. Zeker met betrekking tot zijn verleden in de politiek en zijn zakelijke deals in Sint-Truiden, waar hij verschillende beslissingen uitgevoerd heeft, die belangrijk kunnen zijn voor de lokale belastingbetaler, evenals voor de fans van de Charlton Athletic Football Club.

Om een geschikte en gezonde discussie te bekomen, en om de invloed van Duchâtelet in het verleden te onderzoeken in Charlton en in Sint-Truiden, heeft de groep heeft gekozen om de partij, “Roland Out Today” (ROT) op te richten, een nieuwe politieke partij die zal meedoen tijdens de verkiezingen in Sint-Truiden op de datum van 14 Oktober 2018.

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Politiek
Procedures rond vestiging en uitbating nachtwinkels vereenvoudigd

“Maar focus op leefbaarheid en openbare orde blijft behouden” Na twee jaar wordt het reglement over de vestiging en uitbating van nachtwinkels aangepast. Dat gebeurde na een evaluatie met het oog op de vereenvoudiging van de verschillende administratieve procedures. Aan de ingebouwde veiligheids- en ordegaranties verandert niets. Het reglement kwam …

Politiek
Woonvisie geeft richting aan woonbeleid van de toekomst

Sint-Truiden zet zich de komende jaren verder op de kaart als een aangename woonstad waar iedereen zich thuis voelt. Met een doordachte woonvisie zet het lokaal bestuur de basisprincipes uit voor een innovatief woonbeleid dat inspeelt op de uitdagingen van morgen. Sint-Truiden wil verder doorgroeien tot een veilige, groene en …

Politiek
13.550 euro subsidies voor lokale verenigingen

Drie lokale afdelingen van de gezinsbond, vijf ouderenraden en 30 verenigingen krijgen een werkingstoelage van de stad Sint-Truiden. In totaal wordt 13.550 euro aan subsidies toegezegd.   Een aantal verenigingen en instanties worden in hun werking ondersteund door het stadsbestuur van Sint-Truiden. Op maandag 9 december keurde de gemeenteraad hiervoor …

%d bloggers liken dit: