Afgelopen week werd in HLN bekendgemaakt dat er een voorakkoord in Sint-Truiden gesloten was tussen de partijen CD&V, Open VLD en NV-A.

Alle kopstukken van de partijen herhaalden meermaals dat het hier om “fake news” ging en dat ze

Het lijkt weinig waarschijnlijk dat Pascy burgemeester wordt.

volledig vrij naar de kiezer stapten op 14 oktober.

Gisteren, vrijdag 14 september verklaarden Jelle Engelbosch, Veerle Heeren en Pascy Monette dat er wel degelijk een voorakkoord is. Open VLD en CD&V die deze legislatuur met slechts 1 zetel op overschot een coalitie vormden, voelen wellicht nattigheid hangen en nemen geen enkel risico. Met de 3 partijen hopen zij ook op 14 oktober een meerderheid te vormen.

De bewuste Facebook post.

Frappant is dat Jurgen Reniers afgelopen week nog hardleers op Facebook verkondigde dat er absoluut geen sprake is van een voorakkoord.

Wat misschien in zijn voordeel pleit is dat hij helemaal niet afwist van een voorakkoord. Om de NV-A aan boord te krijgen moeten er immers postjes verdeeld worden aan ten minste Jelle Engelbosch en Jo Francois. Dat betekent dat er 2 schepenen hun post volledig of gedeeltelijk moeten inleveren. Meest waarschijnlijk gaat het hier over Jurgen Reniers en Ingrid Kempeneers.

 

Het is alvast vingerdik kijken hoe de Truienaar gaat reageren op dit nieuws, nadat het eerder afgedaan werd als onwaar.

Bron: Het Belang van Limburg, zaterdag 15 september 2018