Oppositie vraagt meer dialoog voor mobiliteitsplan Sint-Truiden

Gemeenteraadslid Eddy El Herbouti (Sp.a) stelt dat het afschaffen van de voorrangsregel aan het kruispunt van de Naamsesteenweg (kortbij Isis en de Bron) een slechte zaak is. Hij pleit voor een herziening van het mobiliteitsplan in dialoog met de Truienaar. Zo kan er, aldus El Herbouti, meer rekening gehouden worden met de grieven van de bewoners om de mobiliteit in de stad te verbeteren.

Het zal voor de oppositie nooit goed zijn. Oppositie dient net om op alles tegenwind te geven. Het zal dus nooit goed zijn.

Een verkeersvrij centrum zoals in Hasselt is niet nodig, maar begin al eens met de binnenstad terug te geven aan voetgangers en fietsers. Geen voorbijrazende auto’s die 50 en meer rijden waar slechts 30 is toegestaan, algemeen inhaalverbod voor auto’s in het centrum. geen wildparkeerders en dubbelparkeerders op voetpaden en fietspaden. Dringend controle en vooral beboeting van de overtreders. Toezicht (en beboeten !!) aan de scholen waar wachtende ouders met hun auto’s minstens een kwartier lang een ganse rijstrook innemen om toch vlakbij de scholpoort te kunnen staan met ellenlange file en frustratie tot gevolg voor doorgaand verkeer (ook bussen van de lijn hebben daar problemen mee).
Dat, beste Eddy, is veel beter dan van de binnenstad een autosnelweg te willen maken.

De schepen van mobiliteit is de baas over de uitvoering van het mobiliteitsplan en daar wordt door hem niet van afgeweken.Heb ik persoonlijk ondervonden.

Volgens mij had Eddy reeds opgevangen dat die voorrang zou worden teruggedraaid. Goede poging Eddy, maar voor de verkiezingen zal Uwe “stunt” niet veel verschil uitmaken vrees ik.

4 reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Politiek
Procedures rond vestiging en uitbating nachtwinkels vereenvoudigd

“Maar focus op leefbaarheid en openbare orde blijft behouden” Na twee jaar wordt het reglement over de vestiging en uitbating van nachtwinkels aangepast. Dat gebeurde na een evaluatie met het oog op de vereenvoudiging van de verschillende administratieve procedures. Aan de ingebouwde veiligheids- en ordegaranties verandert niets. Het reglement kwam …

Politiek
Woonvisie geeft richting aan woonbeleid van de toekomst

Sint-Truiden zet zich de komende jaren verder op de kaart als een aangename woonstad waar iedereen zich thuis voelt. Met een doordachte woonvisie zet het lokaal bestuur de basisprincipes uit voor een innovatief woonbeleid dat inspeelt op de uitdagingen van morgen. Sint-Truiden wil verder doorgroeien tot een veilige, groene en …

Politiek
13.550 euro subsidies voor lokale verenigingen

Drie lokale afdelingen van de gezinsbond, vijf ouderenraden en 30 verenigingen krijgen een werkingstoelage van de stad Sint-Truiden. In totaal wordt 13.550 euro aan subsidies toegezegd.   Een aantal verenigingen en instanties worden in hun werking ondersteund door het stadsbestuur van Sint-Truiden. Op maandag 9 december keurde de gemeenteraad hiervoor …

%d bloggers liken dit: