Zoals we gisteren reeds schreven wordt de getipte kandidaat Jurgen Reniers (cd&v) effectief de nieuwe voorzitter van de Truiense gemeenteraad. Hij zal dat wellicht blijven tot het einde van de legislatuur.

De eerstvolgende gemeenteraad van Sint-Truiden vindt plaats op maandag 29 januari. Gemeenteraadslid Jurgen Reniers (cd&v) zal dan de raad voorzitten in plaats van Bert Stippelmans, die zijn ontslag met onmiddellijke ingang indiende. Of Reniers ook raadsvoorzitter zal blijven staat nog niet vast, maar het ziet daar wel naar uit. Reniers heeft jaren ervaring in de politiek als schepen en raadslid. Hij wordt door waarnemers ook gezien als een man van het rustige midden die de nodige objectiviteit en de nodige assertiviteit aan de dag kan leggen. Reniers moest halverwege de legislatuur zijn schepenambt doorgeven, een interne regeling bij cd&v. Hij is werkzaam als Centrumleider van het Lokale Dienstencentrum De Vlinder en als Vrijwilligerscoördinator van de Sociale dienst OCMW Nieuwerkerken. 

Over wie de andere postjes van Bert Stippelmans gaat bezetten is nog geen beslissing genomen. Voor zijn functie bij het Truiense stadsbedrijf Trupark, dat diep in de rode cijfers zit, moet nog een opvolger worden aangeduid.