De stad Sint-Truiden vraagt in een brief aan een voormalige bedrijfsleider om het gefactureerde bedrag voor een champagne-event van gewezen burgemeester Veerle Heeren (cd&v) terug te betalen. Dat staat vandaag te lezen in Het Belang van Limburg. Blijkbaar ging het om vergoedingen die werden aangerekend aan de stad terwijl het om een evenement ging van de vzw van voormalig burgemeester Veerle Heeren.

Onlangs rezen er vragen over de betaling van een factuur door de stad voor een netwerkevent van de vzw ‘De Vrienden van Veerle Heeren’. Het ging om een activiteit uit 2017 onder de naam ‘Champagne Edition’. Daaraan namen 300 mensen deel. Nu blijkt dat er in één factuur vergoedingen werden aangerekend aan de stad terwijl het om een evenement ging van de vzw van voormalig burgemeester Veerle Heeren. De bedrijfsleider werkte in die tijd als freelancer voor de aankoopdienst van de stad.

Of er nog andere opvallende uitgaven zijn uit het verdere verleden, en of die onder de loupe worden genomen, is niet bekend.