Stad Sint-Truiden voert belastingverhoging door van 2,2 miljoen Euro

Politiek
3

Aanstaande dinsdag zal de begroting voor 2018 en de komende jaren voorgesteld worden in Sint-Truiden. In tegenstelling tot eerdere berichten blijkt nu toch dat de inwoners zullen opdraaien voor de vele investeringen tijdens de afgelopen legislatuur dankzij een belastingverhoging.

Die conclusie wordt getrokken door fractieleider van Sp.a Filip Moers door het analyseren van de officiële cijfers die vrijgegeven werden door de financiële dienst van de stad.

Uit de meerjarenplanning kunnen we afleiden dat de voorziene inkomsten uit de belastinginkomsten in 2019 stijgen met 728.000 Euro, en in 2020 met 1.477.000 Euro. Een snelle rekensom leidt tot een totale belastingverhoging van maar liefst 2,2 miljoen Euro.

Dit zou neerkomen op een extra belasting van 125 Euro per Truiens gezin.

Het volledige persbericht kan u hier nalezen, samen met de bijlage.

De stad voert werken uit, en het was te denken dat de bewoners de rekening gingen krijgen. In 2018 gaan we toch eens 2 keer nadenken in het hokje voor wie.

Afrekening in het stemlokaal.
Wat een geknoei, wat een aanpak van de werken, we leven al een paar jaar in een stad waar een hin haar jeung niet meer vind. Straten afsluiten, mensen 100de meters laten omrijden omdat je plots de straat niet meer in mag. Lang leven het milieu, lang leven de “goedkope” éxtra tankbeurten. Een stad waar chaos troef is, Er na de werken nog onaantrekkelijker uitziet dan ze al was. Wie wil hier nog een bezoek brengen, komen shoppen ? Wanneer ik als niet truienaar een dagje shoppen plan, dan zal het zeker niet in sint-truiden worden. In plaats van de achterstand op concurrent Hasselt dicht te fietsen, maken ze het nog groter na de werken. Shame on you, bende onbekwame politiekers !!! En de rekening voor al dit geprutst is voor ons, wat er links en rechts blijft “plakken” verdwijnt in de zak van…….vul zelf maar in, tip het is niet die van Sinterklaas !!!

3 reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Politiek
Procedures rond vestiging en uitbating nachtwinkels vereenvoudigd

“Maar focus op leefbaarheid en openbare orde blijft behouden” Na twee jaar wordt het reglement over de vestiging en uitbating van nachtwinkels aangepast. Dat gebeurde na een evaluatie met het oog op de vereenvoudiging van de verschillende administratieve procedures. Aan de ingebouwde veiligheids- en ordegaranties verandert niets. Het reglement kwam …

Politiek
Woonvisie geeft richting aan woonbeleid van de toekomst

Sint-Truiden zet zich de komende jaren verder op de kaart als een aangename woonstad waar iedereen zich thuis voelt. Met een doordachte woonvisie zet het lokaal bestuur de basisprincipes uit voor een innovatief woonbeleid dat inspeelt op de uitdagingen van morgen. Sint-Truiden wil verder doorgroeien tot een veilige, groene en …

Politiek
13.550 euro subsidies voor lokale verenigingen

Drie lokale afdelingen van de gezinsbond, vijf ouderenraden en 30 verenigingen krijgen een werkingstoelage van de stad Sint-Truiden. In totaal wordt 13.550 euro aan subsidies toegezegd.   Een aantal verenigingen en instanties worden in hun werking ondersteund door het stadsbestuur van Sint-Truiden. Op maandag 9 december keurde de gemeenteraad hiervoor …

%d bloggers liken dit: