Op 3 juli bracht Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken, een bezoek aan Sint-Truiden. Op uitnodiging van de lokale N-VA afdeling maakte hij een stop in onze gemeente in zijn ‘Theo Francken tour’. Een reeks lezingen die hij houdt over heel Vlaanderen om zijn ervaringen als Staatssecretaris te delen. De Academiezaal zat overvol en de reacties achteraf waren positief. Maar wat had deze crowd pleaser te vertellen?

Francken had het voornamelijk over Islam en de gevaren van radicalisering en wisselde zijn gekende scherpe (op het randje) communicatie af met enkele feiten over in verband met migratie. Als een meesterlijke spreker wist Francken zijn publiek in te pakken. Hij herhaalde bij elk hoofdpunt in zijn presentatie de essentie van zijn job en gebruikte meermaals hetzelfde voorbeeld zodat zijn publiek geboeid bleef luisteren.
Een persoonlijke band schepte hij met het publiek door te spreken over de verschillende crisissen die hij in zijn functie al meemaakte. Francken sprak over de emotionele druk van de job wat voor een persoonlijke band met het publiek zorgde.

Het aanwezige publiek (dat de academiezaal vulde) was alvast enthousiast.

(Credits foto N-VA Sint-Truiden)
*Stuk mede mogelijk door NM