Het Truiense stadsbestuur buigt dan toch voor de eis van de Vooruit-oppositie en van Carl Nijssens (cd&v). Het gratis parkeren op Sportpark Haspengouw wordt opgetrokken naar twee uren. Gratis bestaat dan toch, zij het enkel voor die twee uur.

Na weken van gebakkelei op de gemeenteraad en in de media is de kogel dan toch door de kerk. De sporters en zwemmers mogen twee uur gratis parkeren op Sportpark Haspengouw aan de Olympialaan. De door schepen François aangekondigde eenvoudige oplossing is dat ook: twee uur gratis. Daarna zal je per uur één euro moeten betalen. De meerderheid (cd&v – behalve Carl Nijssens-, N-VA en Open Vld) hamerden in het parkingdebat op de mantra “gratis bestaat niet” en stonden daarmee lijnrecht tegenover de oppositie. Raadslid Nijssens en de partij Vooruit hielden vurige pleidooien om de sporters en de zwembadbezoekers financieel wat ruimer tegemoet te komen. Eén uur gratis vonden zij onvoldoende.

Het parkeerbedrijf Trupark kon vandaag een akkoord afkloppen met Lago en met de stad. Enkel na het tweede uur zal de parking betalend zijn. “Dat dient om het langparkeren te ontmoedigen”, verduidelijkt schepen Jo François (N-VA). “Per dag betaal je een maximumbedrag van 20 euro. Zo komen we tegemoet aan onze sporters en zwembadgebruikers.” De nieuwe retributieregeling wordt deze maand nog bekrachtigd door de raad van bestuur van Trupark en door de gemeenteraad van Sint-Truiden. De nummerplaten van de wagens zullen gescand worden met het ANPR-camerasysteem. Binnen enkele maanden wordt alles geëvalueerd.